Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Vodstvo OZVVS Šoštanj se je udeležilo 3. seje predsedstva PO VVS ZŠP

V sredo, 22. decembra 2010,  je v Celju potekala 3. seja Pokrajinskega odbora veteranov vojne za Slovenijo Zahodnoštajerske pokrajine (PO VVS ZŠP), v katerem so predsedniki predsedstev devetih Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo iz Celja (Dare Sevšek), Žalca (Adi Vidmajer), Laškega (Drago Ožek), Štor (Srečko Križanec),  Šentjurja (Edvard Peperko), Šmarja pri Jelšah (Vladislav Amič), Slovenskih Konjic (Ivan Pavlič), Mozirja (Franci Kotnik) in Velenja (Zdenko Hriberšek). Na zadnji letošnji seji so poleg pregleda realizacije težišnih nalog v letu 2010 po posameznih Območnih združenj Zahodnoštajerske pokrajine,  obravnavali tudi informacijo o  novoustanovljenem območnem veteranskem združenju veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj (OZ VVS Šoštanj).

Seje Pokrajinskega odbora VVS ZŠP so se udeležili tudi predsednik OZ VVS Šoštanj Leon Stropnik, sekretar Zdenko Zajc in predsednik NO OZ VVS Šoštanj in član Komisije za statutarna, finančna in organizacijska vprašanja (SFO) pri Zvezi veteranov vojne za Slovenijo Zdenko Slatnar. Uvodoma je predsednik Leon Stropnik v imenu OZ VVS Šoštanj nagovoril člane predsedstva Pokrajinskega odbora, ter jih seznanil z  razlogi, ki so vodili šoštanjske veterane,  da so se odločili ustanoviti svoje veteransko organizacijo. Pri tem je poudaril, da so  organizacijo ustanovili v prepričanju, da bodo  manj številčni,  preko svojega veteranskega združenja laže  predstavljali, uveljavljali in   koordinirali svoje in skupne interese, izmenjevali izkušnje med veterani in  veteranskimi organizacijami, ter bili v lokalnem okolju občine Šoštanj mnogo bolj prepoznavni in aktivnejši, predvsem na področju ohranjanja spomina na osamosvojitveno vojno 1991, kot poprej, ko so bili v osemsto članskem veteranskem združenju Velenje skoraj neopazni, a zelo delovno in organizacijsko aktivni.

Predsednik Leon Stropnik je še izrazil upanje za čimprejšnje povabilo šoštanjskih veteranov v   Zvezo veteranov vojne za Slovenijo in pri tem pozval člane predsedstva PO VVS ZŠP, da jih bodo pri tem podprli. V nadaljevanju je Zdenko Slatnar kot član Komisije za SFO pri Zvezi veteranov  podal kratko poročilo z 10.  seje Komisije za SFO, ki jo bila 14. decembra 2010 na sedežu ZVVS v Ljubljani. Komisija za SFO je v 8. točki dnevnega reda  obravnavala tudi vlogo OZ VVS Šoštanj o vključitvi OZ VVS Šoštanj v Zvezo veteranov in sprejela sklep, da člani Komisije včlanitvi šoštanjskih veteranov v Zvezo ne nasprotujejo, predsedstvu ZVVS pa predlagajo, da je potrebno čimprej novelirati določene člene statuta ZVVS, ki ni bil noveliran vse od leta 2006.  S sklepom Komisije za SFO in vlogo OZ VVS Šoštanj za sprejem v članstvo ZVVS, se je informativno seznanilo tudi že  predsedstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo na svoji seji dne 17. 12. 2010. Odločitev predsedstva ZVVS za sprejem OZ VVS Šoštanj v Zvezo veteranov bo sprejeta na eni od prihodnjih sej, ko se bodo obravnavale tudi potrebne spremembe Statuta ZVVS, sicer pa tudi člani predsedstva ZVVS, ne nasprotujejo včlanitvi šoštajskih veteranov v Zvezo.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži