Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Ekipa OZVVS Šoštanj bo lahko sodelovala na 8. državnem prvenstvu ZVVS v smučanju in streljanju - Golte 2011

10. februarja 2011, je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS Šoštanj)  prejelo dopis s strani predsednika  Organizacijskega odbora državnega prvenstva v smučanju in streljanju Golte 2011 (OK-DP Golte 2011) in predsednika OZVVS Velenje Zdenka Hriberšaka, da ekipa  OZVVS Šoštanj, ki se je prijavila na 8. veteransko državno  prvenstvo ZVVS  v smučanju in streljanju Golte 2011, ki bo v soboto 12. 02. 2011,  ne izpolnjuje pogojev razpisa »organizatorja tekmovanja« ZVVS, zato se ekipa OZVVS Šoštanj ne more uvrstiti na seznam za žrebanje štartnih številk za 8. DP v smučanju in streljanju na Golteh.

 

OZVVS Šoštanj se s sprejeto  odločitvijo   OK – DP Golte 2011 seznanilo in sprejelo odločitev, da se  nemudoma  seznani o nastali situaciji   predsednika Komisije za šport pri ZVVS Adi Vidmajera   in generalnega sekretarja Mitja Jankoviča pri strokovni službi ZVVS. Predsednik komisije za šport pri ZVVS Adi Vidmajer o odločitvi OK – DP Golte 2001 ni bil seznanjen, saj  Komisija za šport , ki jo vodi Adi Vidmajer pri ZVVS, pri organizaciji  tekme za 8. DP v smučanju in streljanju Golte 2011 ni sodelovala. Mnenje OZVVS Šoštanj je, da bi Komisija za šport pri ZVVS, pri organizaciji teh (in podobnih) tekem, katere organizator  je  ZVVS,  morala obvezno sodelovati, saj je to športna dejavnost na nivoju ZVVS, katere organizator je že 8. (osmo) leto zapored ZVVS in ZSČ. Komisija za šport pri ZVVS bi morala za omenjeno športno tekmovanje  obvezno  doreči  pravila tekmovanja in ne, da  pravila tekmovanja  namesto organizatorja tekmovanja  (ZVVS, ZSČ,  Komisija za šport), to določajo »izvajalci tekmovanja«, to je  OZVVS Velenje in OZZSČ Velenje, ki so ekipi OZVVS Šoštanj tako onemogočili sodelovanje na omenjenem tekmovanju.

Predsednika Komisije za šport pri ZVVS Adi Vidmajerja in generalnega  sekretarja ZVVS  Mitja Jankoviča smo seznanili, da so prijavljeni člani  ekipe OZVVS Šoštanj še vedno člani ZVVS, in še vedno zavedeni  v člansko evidenco OZVVS Velenje oz. v Člansko evidenco ZVVS 2. Prepričani smo bili, da se bodo prijavljeni člani  ekipe OZVVS Šoštanj, ki so prestopili iz OZVVS Velenje v novoustanovljeno OZVVS Šoštanj, obravnavali na tekmi za 8. državno prvenstvo ZVVS Golte 2011 pod enakimi  pogoji,  kot ostali prijavljeni tekmovalci ZVVS. Predsednik Komisije za šport pri ZVVS, Adi Vidmajer nam je v telefonskem razgovoru zagotovil, da ekipa OZVVS Šoštanj lahko sodeluje na tekmovanju in se mora obravnavati, kot vse ostale prijavljene  ekipe, ki sodelujejo na tekmovanju. Sledil je  dogovor med predsednikom Komisijo za šport pri ZVVS (Adi Vidmajer), strokovno službo ZVVS (Mitja Jankovič)  in predsednikom Organizacijskega  komiteja DP v smučanju in streljanju Golte 2011 (Zdenko Hriberšek). Dogovor  za našo  prijavljeno ekipo na 8. državno prvenstvo ZVVS v  smučanju in streljanju Golte 2011 je bil ugodno  rešen,  saj smo v petek, 11.02. 2011  od predsednika  Organizacijskega odbora državnega prvenstva Golte 2011,  Zdenka Hriberška prejeli telefonsko sporočilo, da se ekipa OZ VVS Šoštanj  8. DP ZVVS v smučanju in streljanju na Golteh dne 12.02.2011   lahko udeleži  v skladu z razpisnimi pogoji, vendar s  »pridržkom«, da se  rezultati ekipe OZVVS Šoštanj  oziroma rezultati posameznih tekmovalcev ekipe ne bodo upoštevali  v končni razvrstitvi rezultatov tekmovanja.

OZVVS Šoštanj se je kljub temu, da se  rezultati ekipe OZVVS Šoštanj ne omenjenem tekmovanju uradno ne bodo upoštevali odločilo, da ekipo OZVVS Šoštanj pošlje na tekmovanje, saj smo sledili mislim slavnostnih govorcev, ki  so vse od 1. državnega prvenstva v smučanju in streljanju ZVVS na Golteh leta 2004,  venomer poudarjali in naglašali  v svojih slavnostnih nagovorih,  da je namen teh tekmovanj ta, da  moramo slediti poglavitni želji in nameri, da bi bila ta in podobna tekmovanja najprej namenjena srečanjem in prijateljevanju, izmenjavi mnenj in izkušenj med veterani, veterani Sever in častniki SV iz vse Slovenije, ter šele nato športna tekmovanja, saj so člani organizacij ZVVS, ZSČ ter pripadniki SV,  v usodnih letih osamosvojitve enotno in suvereno pripomogli, da imamo Slovenci danes samostojno državo. Pokrovitelj tekmovanj na Golteh je bil vedno generalštab Slovenske vojske, organizatorja tekem  Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza slovenskih častnikov,izvajalci tekem pa območna združenja veteranov in častnikov Velenje. 
 

Predsedstvo OZVVS Šoštanj se želi ob tej priliki  zahvaliti  predsedniku Komisije za šport pri ZVVS Adi Vidmajerju, ki je uspešno posredoval pri nastalem zapletu, glede  udeležbe ekipe OZVVS Šoštanj na omenjenem tekmovanju, čeprav s pridržkom OK - DP Golte 2011, da se rezultati ekipe šoštanjskih veteranov v končni razvrstitvi ne bodo upoštevali.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži