Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

4. redna seja predsedstva Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

Na  redni 4. seji predsedstva OZ VVS Šoštanj, ki je potekala 15. marca 2011 v sejni sobi občine Šoštanj, je predsedstvo obravnavalo  zapisnik tretje seje  in poročilo o izvajanju sklepov. Član Komisije za statutarna, finančna in organizacijska vprašanja pri ZVVS ter predsednik Nadzornega odbora OZ VVS Šoštanj Zdenko Slatnar je seznanil predsedstvo s sklepi Komisije za SFO, predsedstva ZVVS in predsedstva Pokrajinskega odbora VVS ZŠ-PO Celje v zvezi sprejema OZ VVS Šoštanj v članstvo ZVVS. Vsi trije organi so bili enotni, da ni pravnih ovir glede  sprejema šoštanjskih veteranov v Zvezo veteranov vojne za slovenijo (ZVVS), končno odločitev o sprejemu pa mora sprejeti še Glavni zbor ZVVS, ki bo 2. aprila 2011 v Narodnem domu v Celju. Predsedstvo je nato imenovalo zastopnika in člane predsedstva, ki se bodo udeležili Glavnega zbora ZVVS 2.aprila 2011 v Narodnem domu v Celju, kjer  bodo prisostvovali podpisu pristopne izjave za sprejem OZ VVS Šoštanj v ZVVS, v kolikor bo Glavni zbor zveze veteranov sprejel odločitev o vstopu 56 območnega združenja v  ZVVS.
V nadaljevanju je predsedstvo  obravnavalo in sprejelo  predlog programa dela ter predlog finančnega načrta za leto 2011. V predlogu programa dela so prednostne naloge za leto 2011 priprava na 1. občni zbor OZVVS Šoštanj, ki bo sklican po GZ v mesecu aprilu, priprave na  odkritje osrednjega spominskega obeležja v spominskem parku Šoštanj ob  20. obletnici osamosvojitvene vojne, veteransko srečanje ob  20. obletnici prevzema prvega helikopterja SV in srečanje 15. HEB ter dobitnikov  znaka Golte 91 ter razvitje prapora območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj.
Na prejeta razpisa  OZVVS Laško  za V. »memorial Štefana Šemrova« v tekmovanju streljanja s serijsko MK- pištolo in razpisu OZVVS Celje za VIII. »memorial Vilibalda Skrta« v streljanju z MK-puško standardne izvedbe, je predsedstvo sprejelo sklep, da se na omenjena športna tekmovanja pošlje po eno ekipo, v kolikor pa bo zanimanje veteranov za omenjeni tekmi večje, pa tudi po dve ekipi.
Predsednik je  podal še informacijo o udeležbi ekip OZVVS Šoštanj na tekmovanjih v smučanju, ki jih je januarja in februarja 2011 organizirala Zveza veteranov vojne za Slovenijo v Cerknem (veleslalom) in na Golteh (veleslalom in streljanje).
Predsedstvo je obravnavalo še vlogo člana OZVVS Šoštanj za oprostitev članarine za leto 2011. Po pravilih lahko Predsedstvo OZ ZVVS Šoštanj oprosti plačila članarine člana, ki je socialno ogrožen oziroma je nezmožen plačila članarine (veteran-ka mora napisati prošnjo za oprostitev plačila članarine), zato je vlogi  veterana predsedstvo pozitivno ugodilo.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži