Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

1. občni zbor veteranov vojne za Slovenijo občine Šoštanj

Na domačiji Žohar nad Zavodnjami bodo 28. junija  sodelovali na srečanju  predstavnikov 15. helikopterskega bataljona  iz Cerkelj ob Krki in dobitniki znaka Golte 91, katerega pokrovitelj bo občina Šoštanj. Obudili bodo pogumno dejanje, ko sta se pred 20 leti pilot Jože Kalan in tehnik-letalec Bogomir Šuštar odzvala klicu domovine in že drugi dan vojne za Slovenijo  iz JLA prebegnila na stran naše Teritorialne obrambe.
Zbor je bil seznanjen tudi z nadaljevanjem projekta ureditve in odprtja spominske sobe v Domu veteranov Bele Vode ter razvitju društvenega prapora. Te aktivnosti bodo šoštanjski veterani  izvedli v drugi polovici leta.
Ker  ni bila izdana še noben  publikacija, ki bi govorila o osamosvojitvenih dogodkih na območju Šaleške doline  v času osamosvajanja Republike Slovenije, so se na zboru odločili, da se pristopi k pisanju Zbornika. Preko sredstev javnega informiranja, spletne strani in z obvestili  bodo  animirali članstvo in ostalo javnost za zbiranje in hranjenje slikovnega in tiskovnega gradiva  o pripravah in poteku vojne na območju Šaleške doline. K pisanju spominov bodo pozvali  veterane iz vrst TO,  pa tudi druge, ki so imeli  v času osamosvajanja vidne vloge.
Člani OZVVS Šoštanj so jasno in glasno izrazili tudi nezadovoljstvo nad Zvezo veteranov, ki jih na glavnem zboru v Celju 2. aprila letos  ni sprejela v članstvo Zveze veteranov. Krovna veteranska organizacija je pokazala, da trenutno ni sposobna sprejemati novih izzivov in da postaja organizacija, v kateri bodo le privilegirani imeli besedo. Povsem nepotrebno je takšno razdvajanje, saj navsezadnje vsi veterani delamo za isto stvar, je bilo slišati po zboru med vrsticami nekaterih, ki so opozorili, da bi lahko zbor kolege iz novega OZVVS Šoštanj brez zadržkov sprejel v članstvo zveze. A odločila je volilna matematika in štetje glasov je za malo nagnilo jeziček na tehtnici v prid nasprotnikom sprejetja Šoštanjčanov v zvezo. Zadeva s tem  ni končana. Na Zvezo veteranov vojne za Slovenijo so zato naslovili protesno pismo in pritožbo, na odgovor pa še čakajo.
Po uradnem delu so čas posvetili druženju in obujanju spominov  ter se dotaknili tudi aktualnih problemov. Razšli so se s prijetnimi občutki dobrega sodelovanja in pripadnosti.

 

                                                                                                                                  OZVVS Šoštanj

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži