Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani in veterani Sever za celjsko območje - odbor Velenje so bili gostje v Kozjem ob odkritju obeležja vojne za Slovenijo


CIMG4473novo 1 Delegacija veteranov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  in veteranov veteranske  organizacije Sever za celjsko območje - odbor Velenje so se v soboto, 16. junija 2012 udeležili proslave na trgu v Kozjem, kjer so Občina Kozje in domoljubne veteranske organizacije odkrili spominsko obeležje vojne za Slovenijo, hkrati pa še počastili državni praznik Dan državnosti – 25. junij.  Proslavo na trgu v Kozjem je pripravila  občina Kozje skupaj z vsemi slovenskimi veteranskimi društvi. Proslave so se udeležili  predsednik veteranskih društev  Sever Miha MolanPolde Korez, predsednik veteranskih društev Kozje, župan občine Podčetrtka Peter Misja in drugi visoki funkcionarji.  Tetraeder, ki je postavljen v Kozjem, spominja na prisotnost vojne tudi na območju občine Kozje, čeprav dokaj kratke - trajala je namreč le deset dni, vendar pa zato nič manj pomembne za Slovenijo in Slovence. Tako je tudi ta vojna, kot vsaka druga, pustila za seboj žrtve, zato jih bo spomenik hkrati tudi nagovarjal, naj se vojni in vojnim spopadom v največji meri izogibamo,  neskladja pa  rešujejo v miru brez nepotrebnega nasilja. Spomenik ima na vsaki strani svoj znak – grb občine Kozje, ter logotip policijskega veteranskega društva SEVER in veteranov vojne za Slovenijo,  člani katerih so bili vključeni tudi iz območja Kozjega.  Slavnostni govornik je bil predsednik policijskih veteranskih društev Sever Miha Molan, ki je spregovoril nekaj besed o Kozjanskem odredu, še pred tem pa so se učenci OŠ Kozje pokazali kot recitatorji ene izmed mnogih pesmi Otona Župančiča. V kulturnem programu je sodelovala Veteranska godba na pihala iz Velenja, zapeli pa so Branko Gradišnik o slovenskih veteranih, pevski zbor OŠ Lesično,  del Zdravljice pa je zapel tudi  župan Kozjega Dušan Andrej Kocman. Županu Kozjega Dušanu  Kocmanu  so se za  njegovo nesebično pomoč in razumevanje pri  nastanku parka spomina na trgu Kozje in tudi pri vseh ostalih projektih zahvalili, zahvalo pa sta mu  podelila predsednik veteranskih organizacij Sever  Miha Molan in Polde Korez. V prijetnem  poletnem popoldnevu  so veterani preživeli v  druženju ob pogostitvi vojaškega golaža,  med sabo pa so se pomerili še v  športnih disciplinah:  streljanju z lokom, fračo in ribolovom. 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži