Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Srečanje predsednika Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO)

srecanje zvvs_vso_ladislav_lipic_slavko_kmeticCilj srečanja je bil spoznavne narave, beseda pa je tekla še o podobnostih in razlikah med Zvezo veteranov vojne za
Slovenijo
in Združenjem za vrednote slovenske osamosvojitve. Predsednika sta se strinjala, da je v procesih izobraževanja, ozaveščanja in drugih aktivnostih povezanih z osamosvojitvijo in nastankom naše samostojne države še veliko prostora za kakovostno ustvarjanje in sodelovanje vseh akterjev. Posebej sta izpostavila prenos teh izkušenj na mlado generacijo. Predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič je posebej izpostavil zadeve okoli zmanjševanja že z zakonom pridobljenih pravic veteranov vojne za Slovenijo in predlagal,da tudi Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve  zadeve prouči in se do njih opredeli. Poleg tega je predsednik ZVVS izrazil svoje nestrinjanje z izločitvijo predstavnika ZVVS iz odbora za organizacijo in pripravo državnih proslav. Predsednik VSO  Slavko Kmetič je seznanil predsednika ZVVS Ladislava Lipiča z aktivnostmi združenja VSO s poudarkom na pripravi in izvajanju projektov VSO v povezavi s slovensko osamosvojitvijo. Na zaključku sta se predsednika dogovorila za redna srečanja, predvidoma enkrat na tri mesece zaradi pospešitve in konkretizacije sodelovanja med Zvezo veteranov vojne za Slovenijo in Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO)

Vir: ZVVS

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži