Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Vseslovensko zborovanje za mir ob mednarodnem dnevu miru

novo 1 Na robu slovenske zahodne meje, na Cerju nad Mirnom, stoji monumentalen spomenik, ki bdi nad vso Vipavsko dolino. Zgrajen je bil v neposredni soseščini kote 393, znane iz prve svetovne vojne. Do tja so se z zahodne strani prebili takratni vojaški osvajalci našega ozemlja, naprej pa jim, kljub številnim ofenzivam, ni uspelo priti. Zato v teh krajih poudarjajo, da so Cerje simbol obrambe slovenskega nacionalnega ozemlja, pomink viharnih časov in tudi glasnik mirnega sožitja.  V počastitev svetovnega dneva miru organizirata Koordinacija domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije in občina Miren-Kostanjevica ob mednarodnem dnevu miru vseslovensko zborovanje za mir, ki bo pri Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju v soboto, 22. septembra 2012, ob 14.uri z odprtjem dostopne poti in razgledne točke na Cerju. Slavnostni govornik bo predsednik RS dr. Danilo Türk.  
V okviru prireditve bo potekal tudi pohod miru, ki ga organizira Območno združenje  Veteran Nova Gorica. Pohod bo potekal po trasi Nova vas-Cerje-Nova vas. Odhod je izpred karavle v Novi vasi ob 12.00 uri.

Vljudno vabljeni.

Vir:ZVVS

pdf akti Vabilo - vseslovensko zborovanje za mir na Cerju
pdf akti Plakat - vseslovensko zborovanje za mir na Cerju

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži