Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Varčevanje razburja tudi veterane – Na njihove pozive vlada ne odgovarja - članek RTV SLO

Varčevanje bo prizadelo tudi veterane, ki so se borili za samostojno Slovenijo. Ti so ogorčeni, ker jim država jemlje nekatere pravice, med drugim do zdravstvenega varstva. Vedno več je prošenj veteranov za finančno pomoč, kljub temu pa jim zdaj država jemlje dodatek 28 evrov, do katerega so bili upravičeni. Veterane je razburilo predvsem to, da je država posegla v njihove že pridobljene pravice, ne da bi z njimi predhodno vzpostavila dialog.
"Članstvo je vznemirjeno," je dejal Marjan Dolinšek, član predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo, in dodal, da so že pred meseci člani predlagali, da bi šli na ulice. Vodstvo zveze je skušalo ubrati mirno pot, zato so pošiljali prošnje za sprejem na vladi in pisma poslancem, a odgovorov niso prejeli.
Dolinšek zato opozarja, da je razočaranje med veterani popolno, in dodaja, da je veteranstvo vrednota, ki je ni mogoče kupiti. Sekretar območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Jožef Člekovič pa dodaja, da "nekateri razmišljajo, da država ravna z nami, kot da se takrat niso postavili na pravo stran".
Razburjeni člani zveze veteranov in zveze veteranov policistov Sever bodo, preden se odločijo za nadaljnje ukrepe, počakali na odločitev ustavnega sodišča v presoji 143. člena zakona za uravnoteževanje javnih financ.

Vir: TV Slovenija, MMC RTV SLO, L. L., Duška Lah, Mojca Dumančič, (8. oktober 2012 ob 21:11)
   Prispevek RTV SLO - Varčevanje razburja tudi veterane

rtv slo_manj_pravic_vojne_veterane_mala Prispevek RTV SLO - Država varčuje tudi pri veteranih

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži