Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vojnih veteranov in veterank pod ugodnejšimi pogoji in ugodnostmi

novo 1 Z zakonom o uravnoteženju javnih financ (ZUJF), ki je stopil v veljavo 31.5.2012, so se spremenile tudi določbe zakona o vojnih veteranih. Tako bodo nekatere pravice veteranov s 1.1.2013 prenehale veljati, med njimi tudi pravica do plačila premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje iz proračuna. Ta pravica bo veteranom zagotovljena le še ob izpolnjevanju starostnega pogoja – dopolnjenih 55 let, ali v primeru trajne popolne izgube delovne zmožnosti ob hkratnem izpolnjevanju pogojev za starostni dodatek. Z zmanjšanjem in odvzemom pravic vojnim veteranom se Zveza veteranov vojne za Slovenijo in veteransko združenje Sever  niso sprijaznili in še nadaljujejo z aktivnostmi, da bi preprečili uveljavitev teh ukrepov. Hkrati iščejo alternativne možnosti, da bi učinke ZUJF za vojne veterane ublažili.

Številne veteranke in veterani bodo z novim letom izgubili pravico do plačila premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja iz proračuna, zato so  Zveza veteranov vojne za Slovenijo, združenje Sever, Zveza društev upokojencev Slovenije, Zveza klubov upokojencev delavcev MNZ RS in Društvo upokojencev MO RS pozvali zdravstvene zavarovalnice Vzajemna, Triglav in Adriatic Slovenica , pri katerih  je do sedaj država plačevala dopolnilno zdravstveno zavarovanje za vojne veterane, da posredujeo ponudbe z ugodnostmi glede dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja po 1.1.2013.

Informacijo o možnostih sklenitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za vojne veterane in veteranke pod ugodnejšimi pogoji in dodatnimi ugodnostmi, ter ponudbe vseh treh zavarovalnic (Vzajemna, Triglav in Adriatic Slovenica) bo Zveza veteranov vojne za Slovenijo in  Združenje veteranov Sever še ta  mesec po pošti poslali  na domove vsem članov ZVVS in ZS, tako da se bodo veteranke in veterani lažje odločili, komu bodo  zaupali svoje  dopolnilno zavarovanje v prihodnje. Več v priponki..
pdf akti 
Sklenitev dopolnilnega ZZ za VV - informacija

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži