Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Predsednica Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide pri DZ RS ga. Alenka Jeraj o ukinjanju pravic po zakonu ZUJF veteranom vojne za Slovenijo

novo 1 Član Zveze veteranov vojne za Slovenijo in član predsedstva Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Šoštanj Zdenko Zajc, ki je bil na  obisku Državnega zbora Republike Slovenije (DZ RS) v ponedeljek,  22. oktobra 2012, je ob tej priložnosti poslanki in predsednici Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, ki med drugim obravnava tudi predloge zakonov, druge akte in problematiko, ki se nanašajo  tudi na vojne veterane, vojne invalide  in žrtve vojnega nasilja ter vojna grobišča,  gospe  Alenki Jeraj zastavil vprašanje v  zvezi izvajanjem Zakona o uravnoteženju javnih financ (ZUFJ), ki se nanaša tudi  na zmanjševanje  pravic vojnim veteranov osamosvojitvene vojne za Slovenijo 1991. Z zakonom ZUJF se s 1.1.2013  namreč veteranom vojne za Slovenijo 1991 določene pravice iz Zakona o vojnih veteranih ukinjajo.. Odgovor predsednice Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide gospe Alenke Jeraj na to problematiko lahko poslušate na tej povezavi:
Odgovor predsednice Alenke Jeraj na zmanjševanje pravic vojnim veteranom 1991 po sprejetem Zakonu o uravnoteženju javnih financ (ZUJF)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži