Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani na 5. hitropoteznem šahovskem turnirju za prehodni pokal ZVVS

novo 1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah  je v sodelovanju z Zvezo veteranov vojne za Slovenijo in Občino Šmarje pri Jelšah v soboto, 17. novembra 2012 v Kulturnem domu Šmarje, organiziralo jubilejni 5. hitropotezni šahovski turnir za prehodni pokal Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Po uvodnem pozdravu predsednika združenja OZVVS Šmarje pri Jelšah g. Vladislava Amiča in nagovoru župana občine Šmarje pri Jelšah g. Jožeta Čakša, je le ta potegnil protokolarno  prvo potezo in s tem pričel 5. šahovski turnir Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki je potekal po švicarskem sistemu sedmih kol in s tempom dvakrat 10 minut za partijo. Šahovski turnir, ki je potekal v odlični organizaciji in prijetnem vzdušju,  se je udeležilo 11 ekip s po tremi igralci in rezervo  domala vse Slovenije.  Zanimanje za turnir ZVVS se povečuje in turnir pridobiva na veljavi, kar pa je tudi razlog za organiziranje tega turnirja tudi v prihodnje. Za korektno tekmovanje je skrbel šahovski sodnik, g. Adolf Marš, ki je uvodoma tekmovalce opozoril na pravila tekmovanja. Po izredno zanimivih in izenačenih štiriurnih borbah na črno – belih poljih  so zasluženo zmagali šahisti iz OZVVS Dolenjske iz Novega mesta s tem prejeli tudi prehodni pokal Zveze veteranov vojne za Slovenijo.  Za ekipo OZVVS Šoštanj, ki je zasedla 10. mesto, so uspešno igrali Alojz Plaskan, Ivan Kovač, Martin Razbornik in Črt Urbašek.  Organizatorji uspelega srečanja šahistov – veteranov ZVVS in Sever so tri prvouvrščene ekipe nagradili s pokali, igralci najboljših ekip pa so prejeli spominske medalje. 
Vse ekipe so  za sodelovanje na turnirju prejele tudi zahvale. Po podelitvi pokalov in medalj so se veterani – šahisti v bližnjem gostišču Štravs zadržali v sproščenem druženju ob topli malici in pijači.  Organizatorji, ki so odlično organizirali turnir, že načrtujejo izvedbo 6. šahovski turnir za prehodni pokal ZVVS 2013.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži