Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

ZVVS: TEGA SI NISMO ZASLUŽILI!

novo 1 Z veliko zaskrbljenostjo in ogorčenjem spremljamo razmere v naši državi, samostojni Republiki Sloveniji, za katero smo se pripadniki teritorialne obrambe, milice in prostovoljci skupaj s prebivalci leta 1991 z orožjem v roki zoperstavili takratni jugoslovanski armadi in velikosrbski politiki.
Vendar naša predstava o samostojni in lastni državi takrat ni bila takšna, kakršno je slovenska politika iz nje uspela narediti v minulih letih. Plebiscit, podprt z veliko večino glasov državljank in državljanov, ni dal nikomur dovoljenja za pretepanje tistih, ki so to državo gradili dolga desetletja, zdaj pa so izgubili delovna mesta in pravico do najosnovnejšega – pravico do dela! Ali smo si to res zaslužili?
Ljudje imajo pravico do združevanja in izražanja nezadovoljstva, še posebej po vrsti opozoril, ki jih slovenska politika zadnjih nekaj let ni bila sposobna ne dojeti in še manj upoštevati. V Zvezi veteranov vojne za Slovenijo smo mnenja, da sta vzvišenost in cinizem, ki sta bila še posebej izražena ob sprejemanju Zakona o uravnoteženju javnih financ (ZUJF) ter ignoranca nosilcev politične moči pripeljali do zadnjih dogodkov, ki jih zdaj ti isti politiki želijo prikazati kot vandalizem in nasilje ter ob tem uporabljajo besede, ki jih poznamo iz naše preteklosti in so pripeljale do prelivanja krvi.
Kraje, poneverbe, ponarejanja, kazenske ovadbe, izgube podpisov, kriminalistične preiskave v Državnem zboru - to so besede našega vsakdana! Ali so si to ljudje zaslužili in ali smo hoteli takšno državo? Je prav, da smo iz države s svetlo prihodnostjo postali država, kjer je potrebno skoraj vsak teden organizirati humanitarne koncerte in akcije in s tako nabranimi sredstvi reševati naše sodržavljane? Prav je, da smo solidarni in pripravljeni pomagati sočloveku v stiski, ne sme pa to postati način življenja v naši državi, ko se število ljudi, ki ne morejo dostojno živeti povečuje iz meseca v mesec, odgovorni pa ne storijo ničesar, da bi to drsenje v brezizhodnost zaustavili. Člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo od odgovornih zahtevamo, da prisluhnejo ljudem, ki na ulicah in trgih, kamor so bili povabljeni, izražajo svojo stisko tudi na tak način. Začnite sprejemati ukrepe, da nas boste popeljali iz krize, ki ste jo vi povzročili, skupaj s finančnimi ustanovami, ki jih sedaj rešujete na plečih ljudi, kateri sedaj upravičeno izražajo svoje nezadovoljstvo.
Veteranke in veterani kot državljani in davkoplačevalci se bomo tudi sedaj postavili v bran in zaščito ljudi, ki se borijo za svojo socialno varnost ter za socialno in pravno državo. Tako kot vsi razumni ljudje, tudi veterani obsojamo nasilje, zato pozivamo vse, da policistom pomagajo pri varovanju mirnih in dostojanstvenih protestov.
V imenu Zveze veteranov vojne za Slovenijo. 
Ladislav Lipič l.r.
Predsednik

Vir:ZVVS
pdf akti ZVVS: Tega si nismo zaslužili                                                                                                                                                

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži