Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Prednovoletni sprejem šoštanjskih veteranov pri županu občine Šoštanj

novo 1 Šoštanjski župan Darko Menih je 31. decembra 2012 že tretjič pripravil ob koncu leta v svojem kabinetu prisrčen prednovoletni sprejem članov predsedstva OZVVS Šoštanj. Župan je uvodoma pozdravil vse prisotne člane predsedstva in jim zaželel veselo, srečno, zdravo in uspešno novo leto 2013. Obljubil je, da bo tudi v letu 2013 šoštanjskim veteranom v okviru finančnih in drugih zmožnosti občine Šoštanj pomagal pri uresničevanju njihovih nalog in aktivnosti na njihovi uspešni samostojni poti.
Sprejem pri županu je bila tudi priložnost za podelitev darila (ročna bomba, priterjena na derezi in podkvi iz I. svetovne vojne), ki ga je prvi in častni predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo in predsednik OZVVS Veteran Nova Gorica Srečko Lisjak, v duhu dobrega medsebojnega sodelovanja z novogoriškimi veterani, predal predsednku OZVVS Šoštanj Leonu Stropniku, da ga preda županu Darku Menihu v spomin na nedavno prijateljsko medsebojno srečanje šoštanjskih in novogoriških veteranov v Novi Gorici.
Člani predsedstva in predsednik šoštanjskega veteranskega združenja Leon Stropnik so županu na kratko orisali zelo uspešno opravljeno delo v letu 2012, ki je bilo v celoti realizirano po letnem načrtu dela. Program dela, ki so si ga šoštanjski veterani zastavili za leto 2013, je prav tako vsebinsko bogat, zanimiv, raznolik in dostopen slehernemu članu naše organizacije. Želijo si, da se člani šoštanjskega veteranskega združenja družijo, zaupajo, pomagajo, ter da jih veterani obveščajo o problemih, ki nastajajo, zato bo v ospredju še naprej rekreativni šport, pohodi, izleti in druge rekreacijsko kulturne aktivnosti. Kot prioritetne naloge so si šoštanjski veterani zastavili odkritje dveh spominskih obeležij. Odkritje spominskega obeležja  na domačiji Rezoničnik v Belih Vodah, kjer je bil od 10.7. 1991 do 16.7.1991 skrit helikopter gazelle z oznako TO-001 Velenje s katerim sta 28.6.1991 iz JA preletela na stran Teritorialne obrambe RS pilot Jože Kalan in tehnik Bogomir Šuštar ter odkritje spominskega  obeležja na Domu veteranov v Belih Vodah, kjer je  bila v nekdanji osnovni šoli med deset dnevno vojno  nastanjena 1. generacija slovenskih vojakov 710. Učnega centra iz Peker pri Mariboru. Mlade vojake 1. generacije je varoval 133. vod TO KS Bele Vode. V domu veteranov v Belih Vodah pa bodo nadaljevali z ureditvijo spominske sobe na dogodke iz osamosvojitvene vojne  1990 - 1991.
Vsi prisotni so na koncu izrazili željo, da bi novoletni županov sprejem postal tradicionalen.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži