Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Viktor Brglez (1949 - 2013)

                                           Viktor Brglez
                                           1949 - 2013 
 

Pretresla nas je nenadna in nepričakovana vest, da je prenehalo biti veliko srce prijatelja,  častnika, veterana  vojne za Slovenijo. Teritorialna obramba je bila sestavni del Viktorjevega življenja. Viktor je bil že pred osamosvojitveno vojno od leta 1980 zaposlen v Občinskem štabu Teritorialne obrambe Velenje, od leta 1988 do julija 1991 pa je vodil delo takratnega Sekretariata za ljudsko obrambo občine Velenje. Julija 1991 se je ponovno zaposlil  kot načelnik 89. Območnega štaba  Teritorialne obrambe Velenje, nato pa delo nadaljeval na različnih vojaških dolžnostih v Slovenski vojski vse do leta 2008, ko se je kot polkovnik Slovenske vojske upokojil.  Svoje delo je opravljal vestno in zavzeto, bil je velik borec za samostojno Slovenijo. V Zvezo veteranov vojne za Slovenijo se je včlanil leta 1993 in bil do leta 1998 tudi predsednik veteranov vojne za Slovenijo Zahodnoštajerske regije.  Bil je tudi zelo aktiven v častniški organizaciji. Za svoje požrtvovalno delo je prejel več priznanj in državnih odlikovanj. Zaradi svojega značaja in življenjskega mota pomagati sočloveku je bil Viktor izjemno priljubljen med krajani.

Njegova dejanja bodo vsem, ki smo ga poznali, ostala v večnem spominu.

Od našega Viktorja smo se poslovili v torek,  8. januarja 2013 ob 16.uri na pokopališču Podkraj pri Velenju. Pokopan je bil z vsemi vojaškimi častmi.
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

In memoriam - Viktor Brglez (1949 - 2013)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži