Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Posvet s predsedniki in sekretarji območnih združenj veteranov vojne za Solovenijo v Pekrah

novo 1 V soboto, 09.03.2012 je v Izobraževalnem centru v Pekrah potekal tradicionalni posvet s predsedniki in sekretarji območnih združenj ZVVS. Udeležilo se ga je 90 članov, ki so zastopali skoraj vsa društva. Osnovni namen posveta je bil pogovor in uskladitev delovanja zveze tako na organizacijskem kot na finančnem področju.
Uvodoma je predsednik ZVVS Ladislav Lipič predstavil niz aktivnosti, ki jih je izvajala zveza in so bila v glavnem povezana z ukinjanjem pravic vojnim veteranom, kakor tudi z ustavitvijo financiranja v drugi polovici leta 2012 s strani pristojnega ministrstva.
Vsi razpravljavci so se strinjali, da so bili storjeni koraki pravilni in potrebni. Dejstvo, da so nas prepoznali kot organizatorje protestov in predvsem reakcija Policije s prekrškovno prijavo pa lahko smatramo kot pravno agresijo.
Predsednik ZVVS se bo v kratkem sestal tudi z župani, ki delujejo v Skupnosti slovenskih občin, ter jim predstavil delovanje veteranske organizacije in jih pozval, da tudi v bodoče skrbijo za primerno financiranje območnih združenj. Udeleženci so se tudi dogovorili, da v kolikor vsa prizadevanja za vrnitev veteranskih pravic ne bodo uspešna, bomo skupaj z Združenjem Sever in ostalimi veteranskimi organizacijami sprožili akcijo zbiranja 5000 podpisov volivcev in na ta način prisilili parlament k ponovni obravnavi našega predloga.
Prisotni so bili seznanjeni tudi z analizo porabe sredstev za leto 2012 ter podali nekaj konstruktivnih predlogov za nadaljnje delo. Kljub finančnim težavam pa je Zveza izvedla večino predvidenih naloge. Razpravo o porabi sredstev smo združili tudi z razpravo o pripravi programa dela za leto 2013, saj sta neločljivo povezani. Pričakovano je bilo, da bo podanih več predlogov, katere so tiste prioritetne naloge, za katera je potrebno zagotoviti denarna sredstva. Kljub temu tudi obstoječa razprava omogoča pripravo programa dela in finančnega vrednotenja programa za leto 2013.
Predstavniki območnih združenj so bili seznanjeni še s pripravo prvega posveta o Vlogi TO pri vzpostavljanju in varovanju slovenske osamosvojitve. Posvet, ki bo na republiški nivoja, bo v prostorih Državnega sveta v torek, 15. maja. Načrtovani so še vsaj trije pokrajinski posveti in sicer na za področje Dolenjske, Primorske in Gorenjske.
Predstavljen je bil tudi projekt ureditve Kataloga spominskih obeležij tajnih skladišč orožja iz leta 1990-1991. Projekt se izvaja skupaj z Združenjem Sever. Vsa območna združenja bodo v naslednjih dneh prejela obvestilo in obrazec, na katerem bodo sporočila podatke o tajnih skladiščih ter tudi zaprosilo za slikovno dokumentacijo.
Vir: www.zvvs.si  

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži