Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani na 9. občinskem tekmovanju v streljanju z MK puško za prehodni pokal občine Kamnik

novo 1 V soboto, 23.3.2013 je na strelišču Lovske družine Špitalič v Špitaliču, potekalo za prehodni pokal ob prazniku občine Kamnik in v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda že 9. občinsko odprto tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško.
Tekmovanja se je udeležilo 15 ekip Območnih združenj veteranov, Strelskega društva Kamnik in Lovskih družin. Turnir so si prišli ogledat tudi gostje, med njimi predstavniki občine Kamnik, ki je tudi pokroviteljica tega že 9. odprtega tekmovanja v streljanju z MK puško. Na strelišču se je pomerilo 52 strelcev, tekmovalci pa so dosegli zelo dobre rezultate, kljub temu, da gre tudi za občasne strelce z MK orožjem. Tekmovanje je potekalo posamično in ekipno po 3 člani z malokalibrsko puško serijske izdelave z odprtim merkom, in sicer leže brez jermena na tarčo 50 x 50 cm na razdaljo 50 metrov. Serija 3 strelov je bila poskusna in serija 10 strelov za oceno v času deset minut.
Najboljši rezultat v ekipni razvrstitvi je dosegla ekipa OZVVS Velenje (Viktor Slatinek, Milan Hrovat, Martin Hudales), ki je zasedla 1. mesto z 292 zadetimi krogi, druga je bila ekipa OZVVS Celje (Drago Guček, Slavko Frece, Marjan Zdovc) z 291 krogi, tretja pa ekipa SDV Kamnik – I. ekipa (Renato Urančič, Janez Volkar,Zdravko Vrankar) z 284 krogi. Nehvaležno četrto mesto je osvojila ekipa OZVVS Grosuplje. V posamični razvrstitvi je bil najboljši strelec iz OZVVS Velenje Milan Hrovat z 99 osvojenimi krogi, drugi z 99 krogi je bil Renato Urančič iz SDV Kamnik – I. ekipa, tretji pa Viktor Slatinek iz OZVVS Velenje.
Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa iz OZVVS Šoštanj v sestavi Jože Čanč, Robert Borovnik, Damijan Turinek in Stanislav Lipičnik. Šoštanjska veteranska ekipa je zasedla osmo mesto z 280 osvojenimi krogi.
Tekmovalce je pozdravil in jim čestital podžupan občine Kamnik, ki je ekipam in najboljšim strelcem podelil bronasta, srebrna in zlata priznanja, najboljši ekipi iz OZVVS Velenje pa prehodni pokal OZVVS Kamnik - Komenda. Organizatorji iz OZVVS Kamnik – Komenda so potrdili, da so odlični organizatorji, prav tako vrhunske strelske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in strelsko znanje na lepo urejenem strelišču Strelske družine Špitalič.
Turnir v Špitaliču je bil ponovno odlična priložnost za prijateljsko srečanje sosednjih veteranskih in drugih organizacij, ki so se udeležili 9. odprtega strelskega prvenstva. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci zadržali v prijateljskem druženju, navezali nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.
exlogo Rezultati 9. občinskega odprtega tekmovanja Kamnik 2013

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži