Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Jubilejno praznovanje ob Dnevu zastave 2013 - Dvig zastave v zemljepisnem središču Slovenije

novo 1 Heraldično, genealoško in veksilološko (zastavoslovno) društvo Heraldica Slovenica bo 7. aprila 2013 že osemnajstič priredilo proslavo ob Dnevu slovenske zastave v zemljepisnem središču Slovenije - GEOSS v Spodnji Slivni pri Vačah.
Čas v katerem živimo je vse bolj nenaklonjen našim vrednotam, državnim simbolom pa tudi simbolom ki predstavljajo našo kulturno identiteto. Na spominskem obeležju, kjer je bila 7. aprila 1848 prvič izobešena naša zastava so nam zlikovci že šestkrat poškodovali in oskrunili državno zastavo Republike Slovenije. To nam pove vse. Namen tradicionalnega prirejanja svečanosti v čast slovenske zastave je ohranjanje slovenske nacionalne identitete.
Svečanosti se bo udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, ki se bo ob tej priložnosti vpisal v zlato knjigo novo izvoljenih predsednikov, kar pomeni ustoličenje predsednika v GEOSS-u. Na povabilo se je prijazno odzval tudi kardinal dr. Franc Rode, ki bo imel ob 12.00 uri sveto mašo za domovino v ceskvi sv. Andreja v Vačah. Pri slavnostnem dvigu slovenske državne zastave bo tudi letos sodelovala gardna Enota za protokol Slovenske vojske.
HGV društvo Heraldica Slovenica vabi vse zastavonoše, praporščake Območnih združenj Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), kulturnih društev Občine Litija,Občine Šmartno in ostalih slovenskih občin, da se jim tudi letos pridružijo s svojimi prapori. Zbor praporščakov bo ob 13.30 uri pred gostiščem Vrabec. Prireditev se bo začela ob 14.00 uri.
Jožef Lajevec
Predsednik Heraldice Slovenice
Informacije na:+386 (0)31 539 230
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
www.heraldica-slovenica.si 
pdf akti Vabilo - Proslava ob dnevu zastave - GEOSS v Spodnji Slivni

Članki o zgodovini slovenske zastave:

 puscica red Kakšna je zastava Slovenije?
 

 puscica red Prepir o barvah
 

 puscica red 20 let državnega emblema in zastave
             

 puscica red Kratka zgodovina slovenske narodne zastave                                                                           

  

                           dan zastave_slo_zastava                                              

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži