Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

6. festival miru - Šarhov pohod po poteh Pohorskega bataljona

 novo 1 Pokrajinski odbor veteranov Vzhodnoštajerske pokrajine in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Slovenska Bistrica pripravljajo mirovniško akcijo, ki bo pri Treh Kraljih na Pohorju v nedeljo, 28. aprila 2013 – dan po slovenskim državnim praznikom –Dnevom upora slovenskega naroda. Prireditev nosi ime FESTIVAL MIRU in vključuje 6. Šarhov pohod po poteh Pohorskega bataljona.
Pohod bo potekal med 9. in 13. uro po trasi Trije Kralji - Črno jezero - Osankarica - poslednje bojišče bataljona in nazaj po cesti do Treh Kraljev. Zbiranje udeležencev pohoda bo med 09.00 in 09.15 uro pred hotelom Jakec Trije Kralji
Pri organizaciji bo sodelovala Zveza borcev NOB, veteranske organizacije, policijska združenja Sever, Pohorsko društvo general Maister, planinska in turistična društva, občine, ki se razprostirajo na najširšem teritoriju Pohorja, posamezne šole, vrtci in mediji. Ob 15. uri bo radijska delavnica znancev radia Maribor, posvečena festivalu miru.
Slavnostni govornik bo predsednica vlade Republike Slovenije Alenka Bratušek. Roman Jakič, minister za obrambo RS pa je častni pokrovitelj prireditve.
Program prireditve 6. festivala miru 28.4.2013 je v priponki.

Vabljeni!

image jpeg  Program prireditve 6. festivala miru
weblink Uradna spletna stran Festivala miru - Šarhov pohod

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži