Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Seja predsedstva združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

novo 1 V sredo, 24. aprila 2013 je v prostorih Doma veteranov OZVVS Šoštanj v Belih Vodah, imelo redno sejo predsedstvo območne veteranske organizacije Šoštanj. Pred pričetkom seje je predsednik OZVVS Šoštanj Leon Stropnik uvodoma podal poročilo glavnega zbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), na katerem so delegati glavnega zbora ZVVS, z večino glasov potrdili vstop OZVVS Šoštanj v polnopravno članstvo Zveze veteranov. Glavnega zbora ZVVS v Zagorju ob Savi se je poleg predsednika, podpredsednika in sekretarke OZVVS Šoštanj, udeležila tudi večina članov predsedstva, NO in ČR.
Člani predsedstva so na svoji redni aprilski seji obravnavali uresničitev programa dela v letu 2012 in predlog aktivnosti za leto 2013 z osnutki finančnega programa, katere mora potrditi še občni zbor. V nadaljevanju je predsedstvo razpravljalo o organizacijskih pripravah izvedbe 3. programskega letnega zbora OZVVS Šoštanj, na katerem bodo sprejeli dopolnitve Pravil združenja, izvedli nadomestne volitve za člane predsedstva združenja, predstavili aktivnosti in delo v letu 2012 ter potrdili načrt dela in finančni načrt za leto 2013, novim članom območnega združenja Šoštanj, pa bodo podeljene članske izkaznice. Določili so tudi datum izvedbe letnega občnega zbora OZVVS Šoštanj, ki bo v petek, 24. maja 2013 ob 18.uri v Domu veteranov v Belih Vodah.
Obravnavali so še priprave za 1. strelsko tekmovanje za pokal OZVVS Šoštanj in občine Šoštanj v streljanju s polavtomatsko vojaško puško CZ, kalibra 7.62 mm v Doliču. Tekmovanje  bodo izvedli konec meseca maja 2013, za izvedbo strelskega tekmovanja pa so imenovali tričlanski organizacijski odbor.
Seja je potekala v pravem veteranskem vzdušju, z velikim povezovalnim občutkom vseh članov do ZVV Slovenije in zaskrbljenosti, zaradi obnašanja dnevne politike do veteranov.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži