Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Zbiranje podpisov za spremembo 101. ČLENA ZUJF-A

novo 1 Zveza veteranov vojne za Slovenijo obvešča veteranke in veterane vojne za Slovenijo in vse volilne upravičence v Republiki Sloveniji, da se z 8. majem 2013 pričenja 60. dnevi rok za zbiranje 5000 podpisov volilk in volilcev, za spremembo 101. člena ZUJF-a. Sprememba zakona predvideva vračilo pravic vojnim veteranom, leto po tem, ko bo gospodarska rast presegla 2,5 %. Prvi korak do vračila pravic vsem vojnim veteranom se prične z zbiranjem podpisov pod določenimi pogoji, ki so navedeni v prilogi dopisa Navodila za zbiranje podpisov. Dosledno je potrebno spoštovati spodaj navedene pogoje:
Rok zbiranja podpisov: 8. maj – 6. julij 2013
Potrjevanje obrazcev: 58 Upravnih enot in 138 krajevnih uradov (vse delovne dni in ne samo ob uradnih urah)
Podpisniki podpore: vsi volilni upravičenci v RS
Podatki na obrazcu: uradna imena podpisnikov, celoten datum rojstva in stalno bivališče, šifra 580, Za spremembo 101. člena ZUJF
Podpis na obrazcu: obvezno pred pooblaščeno osebo na pristojnem uradu
Vračilo podpisanih in overjenih obrazcev: na naslov: ZVVS, Rojčeva 16, 1000 Ljubljana (s pripisom podpora volilcev)
Pošiljanje obrazcev: 2 x tedensko
Vsi, ki imajo digitalno potrdilo, lahko podporo izrečejo tudi naspletni strani e-uprave -povezava:
http://e-uprava.gov.si/storitve/isciVseObrazce.esju?order=datum.
Koordinatorji za posamezne pokrajine so pokrajinski predsedniki (PO VVS).
Vsa območna združenja naj omogočijo oddajo potrjenih obrazcev tudi na sedežih OZVVS. Pomembno je, da se potrjene obrazce čim prej pošlje na sedež ZVVS, kjer bo potekalo zbiranje in obdelava podatkov. V kolikor bo predčasno zbranih potrebnih 5.000 podpisov, vas bo Strokovna služba ZVVS o tem obvestila in zbiranje predčasno prekinila.

Z akcijo zbiranja podpisov so obveščene tudi vse sorodne domoljubne in veteranske organizacije, ki bodo obveščale svoje članstvo in jih vzpodbujale k oddaji podpisa. Še posebej želijo vzpodbuditi vse tiste, ki so z varčevalnimi ukrepi izgubili že pridobljene pravice, da tudi sami dajo svoj prispevek k ponovni uveljavitvi. Pred ZVVS in drugimi sorodnimi domoljubnimi veteranskimi organizacijami je zahtevna naloga, za katero so prepričani, da jo lahko izpeljejo do konca. 

"Skupaj v vojni, skupaj v miru".
Vir: ZVVS
pdf akti Zakonodajna pouda - dopolnitev
word icon_small Navodilo za izpolnjevanje in oddajo podpore
pdf akti Podpora volilca - predpisan obrazec

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži