Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

V Šoštanju slavnostna prireditev Ponosni na Slovenijo


nagovor darko_menih_vso_16-5-2013novo 1Združenje za Vrednote Slovenske Osamosvojitve (VSO) in Pokrajinski odbor VSO za Zahodno Štajersko je v četrtek, 16. maja 2013 v Kulturnem domu v Šoštanju pripravilo prireditev Ponosni na Slovenijo. Slavnostna prireditev je potekala ob 23. letnici od ustanovitve prve demokratično izvoljene skupščine in vlade Republike Slovenije in začetkov organiziranja Manevrske strukrute narodne zaščite (MSNZ). Koalicija Demos je takoj po oblikovanju vlade začela pripravljati Slovenijo za samostojno življenje in za ta cilj pridobiti najširšo podporo. Sočasno mineva tudi 23. let od začetkov organiziranja Manevrske Strukture Narodne zaščite (slovenske vojske), s katero je demokratična Slovenija zavarovala svoje temeljne osamosvojitvene korake.
Med prisotnimi so bili Lojze Peterle, prvi predsednik Vlade samostojne Slovenije, sedaj poslanec v Evropskem parlamentu Lojze Peterle, Janez Janša, obrambni minister osamosvojitvene vlade, Igor Bavčar, notranji minister ter mnogi drugi neposredno vključeni v začetne in kasnejše korake v samostojni Sloveniji.
Zbrane sta poleg župana občine Šoštanj Darka Meniha med drugim nagovorila predsednik osamosvojitvene vlade, sedaj poslanec v Evropskem parlamentu Lojze Peterle ter predsednik Združenja za Vrednote Slovenske Osamosvojitve (VSO) Slavko Kmetič.

logo youtube 
Nagovor župana občine Šoštanj Darka Meniha 
pdf akti        Nagovor predsednika osamosvojitvene vlade Lojzeta Peterleta
logo youtube Nagovor predsednika VSO Slavka Kmetiča

icon foto        Fotoreportaža s prireditve Ponosni na Slovenijio

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži