Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

2. mesto za ekipo veteranov Šoštanj v pripravi in kuhanju vojaškega golaža ob Dnevu odprtih vrat Vojašnice Celje

novo 1 V soboto 18. maja 2013, je ob Dnevu odprtih vrat Vojašnica Celje organizirala že 3. tekmovanje v kuhanju vojaškega golaža, ki ga Vojašnica Celje oz. 20. MOTB Celje tradicionalno organizira med ekipami enot Slovenske vojske (SV) in civilnimi organizacijami s katerimi sodeluje Slovenska vojska.
Tokratnega tekomvanja se je udeležilo 8 ekip, med njimi tudi tričlanska ekipa OZVVS Šoštanj v sestavi Vanda Zajc, Anica Juvan in Sonja Čanč. Poleg tričlanske ekipe OZVVS Šoštanj so sodelovale še ekipe: ZSČ Laško – I. ekipa, ZSČ Laško – II. ekipa, ZSČ Velenje, OZVVS Celje, Policijsko veteransko združenje SEVER za celjsko območje, PGD Vojnik in podjetje Avtomatic servis d.o.o., PE Žalec.
Tekmovanje je otvoril poveljnik vojašnice Celje major Boštjan Močnik, ki je vsem udeležencem zaželel dobre kuharske rezultate. Za pripravo vojaškega golaža v kotličku (15 porcij), so imele ekipe na razpolago 3 ure časa, njihovo delo, kot je priprava mize in dekoracija delovnega prostora, priprava kurišča in delo s kuriščem, priprava artiklov hrane in kuhanje golaža, urejenost, izgled ter domiselnost tekmovalcev, izgled in okus pripravljene jedi ter urejenost delovnega prostora po končanem kuhanju, pa je budno spremljala tričlanska ocenjevalna komisija organizatorja tekmovanja. Ekipa OZVVS Šoštanj je s svojo mojstrovino dosegla izjemen uspeh in sicer II. mesto v pripravi in kuhanju vojaškega golaža. Prvo mesto je osvojila ekipa Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje, tretje pa ekipa OZSČ Velenje. Doseženi kuharski rezultati so bili razglašeni po zaključnem tekmovanju, kjer sta minister za obrambo Roman Jakič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske birgadir Dobran Božič podelila prvim trem ekipam PRIZNANJA Vojašnice Celje, vsi ostali sodelujoči, pa so prejeli spominek organizatorja. Organizatorji iz Vojašnice Celje – enota EVOJ Celje, so se izkazali kot dober organizator, prav tako vse kuharske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in kuharsko znanje. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci zadržali v prijetnem prijateljskem klepetu, stkali nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.
Po končanem tekmovanju so obiskovalci, ki so si ob Dnevu odprtih vrat prišli ogledat Vojašnico Celje in ostali udeleženci, tople obroke okusnega vojaškega golaža lahko tudi poizkusili.
icon foto 
Fotoreportaža 3. tekmovanja v kuhanju vojaškega golaža
pdf akti PRIZNANJE OZVVS Šoštanj za osvojeno 2. mesto

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži