Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Območno združenje VVS Šoštanj je ocenilo svoje delo in si postavilo nove cilje

novo 1 Člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, ki so letos 13. aprila 2013 na Glavnem zboru Zveze veteranov vojne za Slovenijo v Zagorju bo Savi bili sprejeti kot 57. območno združenje v polnopravno članstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki trenutno šteje 180 veterank in veteranov iz območja občine Šoštanj, Velenje in širše, so se zbrali v petek, 24. maja 2013, da opravijo pregled svojega dela v preteklem letu in si zastavijo nove cilje. Ker še niso razvili svojega društvenega praporja, zbor niso pričeli, tako kot se vsako pomembnejše veteransko srečanje, s simbolnim dejanjem pri katerem s posameznimi predmeti kot so: kamen z očaka Triglava, bel prt, čaša vina, rdeč cvet, ščepec soli…, ki simbolizirajo najpomembnejše vrednote katerim so zavezani veterani, ki hkrati simbolizirajo neomajno pripadnost domovini ter vrednotam osamosvojitvene vojne.
Iz poročila, ki ga je podal predsednik območnega združenja Šoštanj Leon Stropnik ter vodje posameznih dejavnosti, je bilo razvidno, da je bilo združenje v preteklem letu zelo aktivno. Saj so se poleg tega, da so odkrili spominsko obeležje pri planinskem domu na Smrekovcu, kjer je nekaj časa bil skrit helikopter TO - 001 Velenje, uspešno organizirali strokovno ekskurzijo na Severno Primorsko in se tudi aktivno ukvarjali z drugimi dejavnostmi. Med njimi gre izpostaviti predvsem pohodnike, ki so se udeležili kar petih pohodov. Veterani območnega združenja Šoštanj, pa so sodelovali tudi na različnih športnih srečanjih veteranov ter dosegali zavidljive rezultate.
Tudi za v prihodnje so trdno odločeni nadaljevati z aktivnostmi, katerih cilj je krepitev ljubezni do domovine in ohranjanju spomina na osamosvojitveno vojno. Hkrati pa jim bo ena najpomembnejših nalog tudi skrb za člane veterane vojne za Slovenijo. Letos je pred šoštanjskimi veterani še eno dejanje, na katerega so ponosni. Razvili bodo svoj prapor, ki bo na prireditvah predstavljal Območno organizacijo zveze veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Sodelovali bodo tudi z drugimi veteranskimi združenji. Še posebno pozornost bodo posvečali sodelovanju s policijskim veteranskim združenjem Sever, saj le to združuje soborce, ki so se sicer v drugačnih uniformah leta 1991 borili za iste cilje. Niso pa se pozabili zahvaliti tudi najaktivnejšim članom, kakor tudi vsem, ki so v preteklem letu sodelovali z združenjem.
Občnega zbora OZ VVS Šoštanj se je udeležil tudi predsednik Pokrajinskega odbora veteranov vojne za Slovenijo Zahodnoštajerske pokrajine major Zdenko Terpin, ki je udeležence zbora toplo pozdravil in jim čestital ob uspehih in dosežkih ter zaželel dobrodošlico v Pokrajinski odbor Zahodnoštajerske pokrajine, kot 10. veteranskemu območnemu združenju. Predsednik PO VVS Zdenko Terpin in predsednik OZ VVS Šoštanj Leon Stropnik sta ob zaključku zbora svečano podelila 54 članskih izkaznic Zveze veteranov vojne za Slovenijo novim članom območnega združenja Šoštanj.
Po končanem uradnem delu so se veterani še dolgo zadržali v prijetnem klepetu ob obujanju spominov na tiste negotove in usodne dni pred dobrimi dvaindvajsetimi leti. Pokomentirali pa so tudi najaktualnejše dogodke ter tako dokazali, da jim tudi danes ni vse eno za prihodnost naše domovine Slovenije.
icon youtube_05  Nagovor predsednik PO VVS ZŠ-PO majorja Zdenka Terpina
icon youtube_05  Videoreportaža 3. občnega zbora OZ VVS Šoštanj
  icon foto  Fotoreportaža 3. občnega zbora OZ VVS Šoštanj   

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži