Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Vabilo na otvoritev spominskega obeležja na domačiji Rezoničnik, po domače Leskovšek v Belih Vodah nad Šoštanjem


novo 1 Letos mineva 22. let od vojne za Slovenijo. Mineva tudi 22 let od pogumnega dejanja, ko sta se pilot Jože Kalan in tehnik letalec Bogomir Šuštar odzvala klicu domovine in že drugi dan vojne za Slovenijo 28.6.1991 iz JLA prebegnila na stran naše Teritorialne obrambe. V spomin na obletnico, ki je povezana s prevzemom, maskiranjem in varovanjem helikopterja gazella, je Poveljstvo sil Slovenske vojske sprejelo odločitev, da je to dan 15. helikopterskega bataljona Slovenske vojske.
Občina Šoštanj in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj vas v okviru praznovanja 22. obletnice tega dejanja vljudno vabijo, da se v petek, 28. junija 2013 ob 18. uri pri domačiji Rezoničnik, po domače Leskovšek, Bele Vode 45 nad Šoštanjem, udeležite svečanega odkritja spominskega obeležja na čas, ko je bil od 10. 7. 1991 do 16. 7. 1991 na tem mestu skrit helikopter gazelle z oznako TO-001 Velenje.
Na odkritje so vabljeni veteranke in veterani območnega veteranskega združenja Šoštanj, predstavniki 15. helikopterskega bataljona Cerklje ob Krki, dobitniki spominskega znaka »Golte 91«, predstavniki občine Šoštanj, predstavniki ZVVS, ter člani predsedstev OZ VVS Mozirje, Velenje in Šoštanj.
Želimo si, da bi petek preživeli vsi skupaj v prijetnem razpoloženju in hkrati med prijatelji, ki smo leta 1991 prispevali , da danes živimo v svobodni, neodvisni in prelepi Sloveniji. Po zaključku svečanega odkritja spominskega obeležja bo druženje s pogostitvijo.
Vljudno vabljeni!
Predsedstvo OZ VVS Šoštanj
pdf akti Vabilo na otvoritev spominskega obeležja pri domačiji Rezoničnik

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži