Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Veterani OZVVS Šoštanj na 12. veteranskem tekmovanju v lovu rib s plovcem Ptuj 2013

novo 1 Prvo avgustovsko soboto 2013 je potekalo pod pokroviteljstvom Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Mestne občine Ptuj že 12. tradicionalno državno ribiško tekmovanje veteranov vojne za Slovenijo, veteranskih društev SEVER in društev Zveze slovenskih častnikov na Ptuju ob ribnikih Ribiške družine Ptuj na Rogoznici in Ribiške družine Markovci v Prvencih. Letos se je tekmovanja udeležilo 43 ekip oziroma 88 tekmovalcev Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo, Veteranskih društev SEVER in Zveze slovenskih častnikov iz vse Slovenije. Tekmovanje je bilo mednarodno, saj so se tekmovanja udeležili tudi dve ekipi veteranov iz Hrvaške in ena ekipa iz Madžarske.
Po prijavi ekip in žrebanju mest za tekmovanje, je ob 9.00 uri potekala svečana otvoritev, kjer so zbrane pozdravili župan MO Ptuj dr. Štefan Čelan, predsednik ZVVS Ladislav Lipič, predsednik OZVVS Ptuj Vlado Žgeč, vodja tekmovanja Dušan Horvat in predstavnik RD Ptuj Stane Žitnik. Zaradi velikega števila ekip se je tekmovanje odvijalo v treh sekcijah, dve sekciji na Ptuju pri starem in novem ribniku ter sekcija pri ribniku v RD Markovci Prvencih .
Tekmovanje se je začelo ob 10.30 uri in je potekalo v prijetnem vzdušju in napetem pričakovanju, po 13.00 uri, pa se tekmovanje zaključilo, udeleženci pa so se zadržali v prijetnem druženju in čakanju na uradne rezultate.
Ob zaključku sta tekmovalce pozdravila in podelila medalje ter pokale predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič in predsednik OZVVS Ptuj Vlado Žgeč. Vse sodelujoče ekipe so prejele tudi Zahvalo za sodelovanje na 12. tekmovanju Veteranov vojne za Slovenijo v lovu rib s plovcem ob 22. obletnici osamosvojitve. Letos je prvo mesto v ekipni konkurenci osvojila ekipa OZVVS Ptuj VI, drugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Laško, OZVVS Dolenjska pa je bila tretja. Med posamezniki je slavil Boris Kovačič iz OZVVS Ormož, drugi je bil Drago Bizjak OZVVS Ptuj VI, tretji pa Ervin Berljak iz OZVVS Šmarje I. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v sestavi Koželjnik Silvo, Bojan Apatič in Grazer Edo. Šoštanjska veteranska ekipa je med 43 ekipami z 12340 g ulova in doseženimi 58,0 točkami zasedla 19. mesto.
Sodelujoči so pohvalili dobro organizacijo tekmovanja. Spet tekmovanja ne bi mogli izvesti brez pomoči Ribiške družine Ptuj in Markovci ter ekipe marljivih članov OZVVS Ptuj in RD Ptuj. Tekmovanje je potekalo v lepem sončnem brez zapletov.
exlogo 
Rezultati 12. državnega tekmovanja ZVVS v lovu rib s plovcem Ptuj 2013

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži