Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

23. obletnica odločitve za razpis plebiscita o slovenski samostojnosti

novo 1 Številni akterji iz časa osamosvajanja Slovenije so se 8. novembra 2013 zbrali v Poljčah, kjer so obeležili 23. obletnico odločitve za razpis plebiscita o slovenski samostojnosti – Poljče 1990–2013.
V Poljčah na Gorenjskem  so se 9. in 10. novembra 1990 zbrali tedanji delegati vladne koalicije Demos, ministri in nekateri strokovni sodelavci ter sprejeli zgodovinsko odločitev,  da bodo poslanke in poslanci tedanje Skupščine Republike Slovenije do 20. novembra sprejeli vse zakonske in podzakonske akte ter odločbe in za 23. december razpisali vseljudski referendum o samostojnosti Republike Slovenije, na katerem se bo ljudstvo odločilo o nadaljnjem bivanju v Jugoslaviji oziroma o odcepitvi in osamosvojitvi samostojne države Slovenije.

Tega dogodka se vsako leto s slovesnostjo v  Centru za obrambno usposabljanje MO RS v Poljčah  spominja Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve.  Kot je pojasnil novi  izvoljeni predsednik Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs, je namen vsakoletnih proslav tudi osveščanje slovenskega naroda, da je "pred nami še kar precej dela, da se bodo vrednote slovenske osamosvojitve znova vrnile in zaživele v našem prostoru".

Slavnostni govornik na prireditvi je bil prvi slovenski zunanji minister
dr. Dimitrij Rupel, ki je v slavnostnem nagovoru izpostavil, da  za izhod iz aktualne krize Slovenija potrebuje novo zbranost in sodelovanje vseh ljudi dobre volje.

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži