Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Spoštovani veterani in veteranke vojne za osamosvojitev Slovenije

 

Jutri, 17. maja 2014 je naš praznik. Spominjamo se časa, ko je leta 1990 Takratni Republiški štab za TO, katerega je vodil general JA Ivan Hočevar, po usmeritvah JA poskušal razorožiti štabe, poveljstva in enote TO. Ta ukrep zaradi odločnosti pripadnikov TO ni bil nikoli v celoti realiziran! Kot odziv na to početje JA se je začela rojevati ideja o uporu in vojaško organizirani tajni organizaciji,kasneje poimenovani Maneverska struktura narodne zaščite.

Za vse, kar je bilo takrat storjeno, se lahko zahvalimo vsem, ki so od prvega dneva tistega zapletenega časa aktivno sodelovali v vseh dogodkih, ki so kasneje z vojno dokončno oblikovali samostojno državo Slovenk in Slovencev ter vseh, ki so v novi državi želeli živeti. To je bil čas, ki je zahteval pogumne in odločne ljudi!

Ob našem Dnevu veteranov vam iskreno čestitam in izražam hvaležnost za ves trud, ki ga vlagate, da se ta čas in ti dogodki nikoli ne pozabijo!

 

Veteranski pozdrav,

 

Ladislav LIPIČ,

predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži