Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

»1. Prislanov pohod po poteh spominskih obeležij«

 

OBMOČNO ZDRUŽENJE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO ŠOŠTANJ

in
OBČINA ŠOŠTANJ

v okviru praznovanja Dneva državnosti, 23. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije, 21. obletnice delovanja ZVVS in dneva 151. helikopterske eskadrilje (15. HEB)

 vabita veteranke in veterane ter njihove ožje člane na 

»1. Prislanov pohod po poteh spominskih obeležij«, kjer so v letih 1990-1991 tajno čuvali orožje takratne TO in prebegli helikopter Gazela na območju občine Šoštanj.

Pohod je organiziran in se izvaja v spomin na odločnost, hotenje in

pogum družin na območju Šoštanja, ki so v procesu osamosvajanja in vojne za samostojno Slovenijo za Teritorialno obrambo hranili orožje, strelivo, opremo ter prebegli helikopter JLA, ki je 28.6.1991 prebegnil na stran TO. 

Pohod bo v soboto, 28. junija 2014  ob 8,30 uri

s startom v Šoštanju pred spomenikom

»Braniteljem slovenske samostojnosti« v Kajuhovem parku 

Pot nas bo vodila po poteh spominskih obeležij - plošč na domačijah pri Vidic Zvonetu (Cankarjeva c.2, Šoštanj), Toplišek Ivanu (Ravne 48a), Sovič Francu (Ravne 52) in Juvan Ivanu (Zavodnje 56), kjer bo zaključek I. dela Prislanovega pohoda po poteh spominskih obeležij TO.

Pot je sorazmerno lahka, dolga približno 7 km. Za pohod je potrebna ustrezna terenska obleka in oprema. Prav tako sta zaželjena dobra volja. Na cilju I. dela trase pri Žoharjevi domačiji v Zavodnjah, bo poskrbljeno za pijačo in prigrizek. Zagotovljen bo tudi prevoz do izhodišne točke (Kajuhov park). Pohoda se udeležujete na lastno odgovornost.

Vaše udeležbe bomo zelo veseli, obenem pa bi želeli, da nam do 26. junija 2014 potrdite udeležbo na mob. telefon ; O41-776 300 (L.Stropnik), ali 041-793 543 (V. Zajc) ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.    

V primeru dežja, bo pohod naslednjo soboto 5. julija 2014.
Obudimo spomine na takratne dogodke, spomnimo se vrednot, ki so nas skozi

desetletja pripeljale do samostojne države Slovenije.

V upanju čim večjega števila udeležencev pohoda, pričakujemo tudi

vašo udeležbo in s tem priznanje dogodkom in opravljenim nalogam v preteklosti skozi vsa obdobja do samostojnosti Republike Slovenije. 

Veteranski pozdrav!

doc smallvabilo_1_prislanov_pohod_po_obeleijh_28_6_2014.doc

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži