Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

V SPOMIN

Remse milan

Milan Remše

(1949 – 2014)

Mnogo prezgodaj in nepričakovano nas je po težki in zahrbtni bolezni zapustil veteran vojne za Slovenijo Milan Remše.
Milan Remše je bil podčastnik in od leta 1974 pa vse do leta 1994 poveljnik enote za Relejne kurirske zveze pri Občinskem centru zvez Velenje.
V letih 1990 – 1991 je sodeloval pri 89. Območnem štabu za Teritorialno obrambo Velenje, kjer je v strogi tajnosti, s svojim tovornim vozilom sodeloval pri prestavitvi orožja in pomembne opreme v tajna skladišča na različne lokacije posameznih skrbno izbranih kmetij po več krajih na območju Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki.
Za zasluge v osamosvojitveni vojni je Milan prejel znak »Zmagali smo« in spominski znak načelnika Generalštaba Slovenske vojske.
Član našega veteranskega združenja Šoštanj je bil vse od ustanovitve, na članstvo je bil ponosen, kar je dokazoval s svojo prisotnostjo na naših srečanjih.

Njegov prispevek pri obrambi in uveljavljanju suverenosti Republike Slovenije je vreden vsega spoštovanja, zato ga bomo člani veteranskega združenja ohranili v trajnem spominu.

Od pokojnega Milana se bomo z veteranskim pogrebnim protokolom dostojno poslovili 10. avgusta 2014 ob 16. uri na pokopališču v Vinski Gori. Žara pokojnega bo v mrliški vežici na dan pogreba od 10. ure dalje.

Slava in hvala ti, Milan!

OZVVS Šoštanj

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži