Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani izvedli izlet v Pomurje

Veterani OZVVS Šoštanj so po letnem načrtu dela za leto 2014, organizirali enodnevni izlet za svoje članstvo. Letos so se odločili, da to svojo aktivnost izpeljejo v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona. Po vstopnih postajah v Šoštanju in Velenju, kjer so veteranke in veterani napolnili avtobus, so se šoštanjski veterani tretjo novembrsko soboto odpeljali proti hotelom v Radencih, kjer so jih pričakali prijazni veterani iz Gornje Radgone predsednik Jože Makovec, Niko Brus, ter Milan Kuzmič, ki je bil soavtor programa izleta šoštanjskih veteranov. Prav tako pa nas je pričakal naš član Maksimiljan Korošec, ki zaradi bolezni domuje v domu za ostarele v Radencih. Gornjeradgonski veterani so nam pripravili bogat program ekskurzije, ki se je pričel z ogledom hotela Radenci, kjer nas je na začetku pozdravil predsednik krajevne skupnosti Radenci Niko Brus, nato pa nas je čez hotel popeljala prijazna animatorka in nam predstavila 130-letno zgodovino mineralnih toplic Radenci in pa pokušino njihove naravne mineralne vode. Iz Radencev smo se odpravili malo stran, v oljarno Šaruga. Tam so nam na kratko predstavili njihovo zgodovino in potek dela. Ogledali in poizkusili smo njihove izdelke in videli kako pridejo iz zrna do olja. Njihove izdelke smo lahko tudi kupili. Ustavili smo se v baru Vojni veteran, kjer so se nam pridružili Anton Pintarič- praporščak, Zdravko Stolnik – predavatelj, Martin Novak – urejevalec spletne strani. Skupaj se odpravimo v gasilski dom Gornja Radgona, kjer nam Zdravko Stolnik na kratko predstavi dogodke iz leta 1990 in 1991. Predstavitev je bila zanimiva in tudi slikovno prikazana. Po kratkem okrepčilu se odpravimo in skupaj s praporščakoma položimo venec na spominsko obeležje

» NIKOLI VEČ in ALEJE VELIKIH«. V neposredni bližini si ogledamo zgradbo in muzej ŠPITAL iz 17. stoletja, v katerem najdemo različne arheološke in vojaške najdbe. Sledi ogled radgonske kleti POD SLAPOM, kjer nam predstavijo pridelavo penečih vin. Sprehodimo se skozi njihove kleti in z začudenjem opazujemo milijone steklenic, v katerih zori ta peneči biser. V najlepši kleti POD SLAPOM to penino tudi poizkušamo in opazujemo kako iz skale teče naravni vir vode.

V poznih popoldanskih urah, ko smo že malo utrujeni od žlahtne kapljice, se odpeljemo do Kmečkega turizma Benko. Tam smo ob dobri hrani in pijači strnili vtise tega dne in ob zvokih harmonikarja Martina Štrigla veselo zaplesali v večerne ure. Na potovanju sta veteranke in veterane poleg zvedavosti in želje po obujanju skoraj pozabljenih spominov, spremljala dobra volja in prijateljstvo, s kakršnim se lahko ponašajo le veterani. Vodstvo veteranske organizacije je zadovoljno, da je izpolnilo pričakovanja članstva in da je izlet potekal v dobrem in veselem vzdušju. Enotni so si, da bodo s tradicijo strokovnih potovanj nadaljevali tudi v prihodnje. Tako že prav pridno snujejo načrte za leto 2015.

Leon Stropnik Predsednik OZVVS Šoštanj


DSCN3069 DSCN3076 DSCN3093 DSCN3096 DSCN3103 DSCN3118 DSCN3146 DSCN3181

 

icon foto Fotogalerija iz drugega domoljubnega izleta po Pomurju

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži