Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani imajo novo vodstvo

V soboto je bil v prostorih veteranov vojne za Slovenijo v Belih Vodah 5. redni občni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Tokrat je bil občni zbor tudi volilni, kajti dosedanjemu vodstvu je potekel prvi mandat od ustanovitve območnega združenja. Člani združenja so pregledali delovanje v preteklem letu ter v obdobju prvega mandata od ustanovitve. Organi društva ter predsednik Leon Stropnik so izčrpno poročali o uresničevanju zadanih ciljev ter posledično tudi o finančnem stanju. Predsednik OZVVS Šoštanj je izpostavil največje uspehe preteklega mandata. Od ustanovitve leta 2010, si je združenje prizadevalo, da postane polnopravni član Zveze veteranov vojne za Slovenijo. To jim je uspelo z njihovim sprejetjem na glavnem zboru ZVVS leta 2013. Pred tem so skupaj z občino Šoštanj postavili spomenik v spomin na dogodke iz leta 1991 v Kajuhovem parku v Šoštanju. Na simbolni ravni je OZVVS Šoštanj pridobila tudi z razvitjem svojega prapora v letu 2014.

V celem mandatu pa se je OZVVS Šoštanj zelo aktivno vključevala na razna športna srečanja veteranov širom Slovenije. Najbolj uspešni so v strelstvu, ribolovu in šahu. Njihove vitrine krasi že kar nekaj pokalov s teh tekem. Veterani iz Šoštanja pa redno sodelujejo na vseh prireditvah v spomin vojne za Slovenijo ter prireditvah ob dnevu državnosti. S spominskimi obeležji in počastitvijo družin pa so se spomnili vseh krajev in ljudi kjer se je hranili orožje v vojni za Slovenijo.

Občni zbor je izvedel volitve novih organov za naslednje obdobje. V pripravi na volitve so sodelovali vsi člani združenja, saj so predloge in kandidature lahko podali vsi. Zaradi uspešnega dela v preteklem mandatu so se člani OZVVS Šoštanj soglasno odločili, da bo združenje še naprej vodil Leon Stropnik. Za prejeto zaupanje se je zahvalil vsem prisotnim in poudaril, da je pot njihovega uspešnega delovanja že zastavljena, tako, da bodo to delo samo nadaljevali. V tem letu že imajo cilj postaviti spominsko obeležje pri nekdanji podružnični šoli v Belih Vodah.

Uspešno delo šoštanjskega združenja so na koncu pozdravili tudi župan občine Šoštanj g. Darko Menih, v imenu ZVVS predsednik PO ZVVS Zahodne Štajerske major Zdenko Terpin, ter predstavniki OZVVS Celje, Laško in Žalec.

OZVVS Šoštanj

IMG 4425 IMG 4426 IMG 4428 IMG 4429 IMG 4427 IMG 4437  IMG 4432 IMG 4433 IMG 4435 IMG 4436 IMG 4440 IMG 4441

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži