Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani tekmovali v streljanju z vojaško puško (M-48)

Slovenska vojska si ob osnovnem poslanstvu in nalogah, ki vključujejo tudi pomoč drugim državnim organom in organizacijam ter civilnim združenjem pri zagotavljanju varnosti in blaginje državljanov, stalno prizadeva, da z dodatnimi aktivnostmi, ki jih izvaja na območju RS podpira ohranjanje in krepitev obrambne kulture in domovinske zavesti državljank in državljanov ter podpira in ohranja javno mnenje o obrambnem sistemu in Slovenski vojski. Tako je pričela izvajati strelska tekmovanja z vojaškim orožjem (puška M-48, kal. 7,9 mm) za člane društev Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), Zveze Slovenskih častnikov (ZSČ), Društev upokojencev MORS, Zveze društev in klubov MORiS oz. z društvi s katerimi ima SV sklenjene pogodbe o sodelovanju, kakor tudi z vsemi zainteresiranimi državljani Republike Slovenije.

Slovenska vojska trenutno izvaja strelska tekmovanja na I. ravni domicilnih enot na širših območjih po Sloveniji. Poleg na strelišču Pečovnik – Celje, tekmovanja potekajo še na streliščih Slovenske vojske Crngrob - Ljubljana, Apače – Maribor, Bloke – Novo Mesto, Crngrob – Kranj, Bač/Bloke – Postojna in Mlake – Nova Gorica.

Tako je v petek, 20 in 27. 3. 2015 v času od 08.00 do 15.00 na strelišču Pečovnik v Celju potekalo na I. ravni tekmovanje v ekipni konkurenci v streljanju z vojaško puško M-48, kal. 7,9 mm za društva in organizacije v domicilu 20. PEHP (pehotni polk) iz Celja, ki deluje v okviru 72. Brigade. Ekipa je lahko štela 3 člane, ne glede na spol.
Strelskega tekmovanja na strelišču Pečovnik – Celje, se je udeležilo 34 ekip iz Območnih združenj ZVVS Združenj slovenskih častnikov, PVD SEVER Celje, SD bratov Dobrotinškov Vojnik, Prostovoljnih gasilskih društev.
Izmed 34 ekip je prvo mesto osvojila ekipa OZVVS Celje II. ekipa z 244 osvojenimi krogi, druga je bila ekipa OZVVS Celje I. ekipa z 242 osvojenimi krogi, tretja ekipa OZVVS Šoštanj 2 z 220 krogi, četrta ekipa PGD Slivnica operativci 3 in peta ekipa SK Sv. Jurij Šentjur. Tako se je teh 5. najboljših ekip iz I. ravni uvrstilo v nadaljne tekmovanje, ki bo potekalo na II. ravni.

Skupaj je tekmovalo 105 tekmovalcev. Med posamezniki je prvo mesto osvojil Ivan Pesjak iz OZVVS Celje (92 krogov), drugi je bil Jože Mansutti PGD Slivnica operativci (89 krogov) in tretji Zlatko Travner iz OZSČ Laško (89 krogov).
Najboljši trije iz OZVVS Šoštanj so bili Jože Čanč (7. mesto), Franc Oštir (9. mesto) in Robert Borovnik (53. mesto)

Na DRUGO RAVEN se uvrsti po pet najboljših ekip iz vsakega območja iz I. ravni tekmovanja. Tekmovanja na II. ravni se bodo izvedla v Apačah pri Kidričevem 18. aprila 2015 ob 9. uri.

TRETJA RAVEN pa se bo izvedla na območju celotne države. Na tretjo raven se bo uvrstilo po pet najboljših ekip iz vzhodnega in zahodnega dela države iz druge ravni tekmovanja.

Leon Stropnik

DSC02460 20150401 102015 20150401 102029 



exlogoREZULTATI STRELJANJA CELJE 20. IN 27. MAREC 2015

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži