Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani uspešno izvedli 3. strelsko tekmovanje za prehodni pokal občine Šoštanj in OZVVS

Občina Šoštanj in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj sta v sodelovanju s Strelskim društvom Dolič v okviru počastitve dneva Zveze veteranov vojne za Slovenijo in 24. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije v soboto, 20. junija 2015 organizirala 3. strelsko tekmovanje za pokal Občine Šoštanj in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v streljanju z malokalibrsko puško odprtega merka na razdalji 70 m. Tekmovanje je potekalo na zelo lepo urejenem strelišču Strelske družine Dolič v Gornjem Doliču v občini Mislinja, ki ima vsa potrebna dovoljenja za streljanje z lovskim in športnim orožjem. Pokrovitelj 3. tekmovanja z malokalibrsko puško je bila Občina Šoštanj in OZVVS Šoštanj, pokale in medalje za tekmovalce pa je prispeval pokrovitelj tekmovanja, občina Šoštanj. Tekmovanje se je pričelo ob 9. uri in je potekalo ekipno (trije člani) in posamično na razdalji 70 metrov. Na tekmovanju je sodelovalo 28 tekmovalcev in tekmovalk. Tekmovalci so streljali leže z roke brez naslona na tarčo velikosti 50 x 50 cm. Na voljo je bilo neomejeno poskusnih strelov in deset strelov za oceno v roku dvajsetih minut.

Najboljši rezultat v skupni ekipni razvrstitvi je dosegla ekipa OZVVS Velenje (Viktor Slatinek, Martin Hudales in Milan Hrovat) 1. mesto z 290 zadetimi krogi, OZVVS Kamnik (Janez Volkar, Zdravko Vrankar in Renato Uranič), ki je zasedla 2. mesto z 281 zadetimi krogitretja je bila ekipa OZVVS Zg. savinjsko – zadrečka dolina (Peter Bezovšek, Ivko Poličnik in Andrej Kolenc) z 281 krogi, četrta pa domača ekipa OZVVS Šoštanj (Robert Borovnik, Franc Oštir, Jože Čanč) z 274 krogi. V posamični razvrstitvi je bil najboljši strelec Viktor Slatinek iz OZVVS Velenje z 99 osvojenimi krogi, drugi z 97 krogi in 5 muši je bil Zdravko Vrankar iz OZVVS Kamnik, tretiji pa Jože Gorjanc z 97 krogi in 2 muši iz OZVVS Grosuplje. Istočasno je potekalo tudi tekmovanje v posamični konkurenci za najboljšega strelca iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Najboljši trije strelci so bili Robert Borovnik, ki je prejel zlato medaljo in prehodni pokal v trajno last po treh zaporednih zmagah, drugo mesto je zasedel Jože Čanč, tretji pa je bil Franc Oštir. V ženski konkurenci je prvo mesto zasedla Marija Oštir, drugo mesto je osvojila Sonja Čanč in tretje mesto Lidija Stropnik. Medalje in pokale je poleg predsednika Leona Stropnika podeljeval tudi župan občine Mislinja gospod Bojan Borovnik, ki nas je prijetno nagovoril, zaželel prijetno počutje v njihovi občini in nam tudi za v prihodnje zaželel mirno roko in ostro oko.

Leon Stropnik

IMG 4551 IMG 4583 IMG 4585

IMG 4594 IMG 4604 IMG 4615

IMG 4616 IMG 4625 IMG 4627

IMG 4554 IMG 4562 IMG 4563

IMG 4566 IMG 4575 IMG 4577

IMG 4596 IMG 4618 IMG 4623

exlogo Rezultati 3 strelskega tekmovanja z MK puško za pokal občine Šoštanj in OZVVS Šoštanj 20.06. 2015 Dolič.xls

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži