Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Kiparska razstava veterana vojne za Slovenijo Franca Ravnjaka

8. februarja, ob slovenskem kulturnem prazniku smo bili člani OZVVS Šoštanj na odprtju kiparske razstave našega člana Franca Ravnjaka.

Fran Ravnjak je poznani in priznani kulturno umetniški ustvarjalec iz Šoštanja. S kiparstvom se ukvarja že več kot štirideset let. V obdobju svojega ustvarjanja je imel že več kot trideset samostojnih razstav širom po Sloveniji in tujini. Svoje znanje je skozi vsa leta ustvarjanja delil tudi na kiparskih delavnicah za mlade in vse, ki se želijo naučiti kiparjenja. Tako se že dalj časa oblikuje ideja, da bi Franc Ravnjak v organizaciji OZVVS Šoštanj organiziral tudi kiparsko delavnico za veterane vojne za Slovenijo, ki si želijo izraziti svoj umetniški čut preko kiparjenja z lesom.

Kot je bilo povedano na odprtju razstave v šoštanjskem muzeju usnjarstva, je Franc Ravnjak ustvarjalec realističnega in ekspresionističnega stila kiparstva, ki ustvarja pretežno z vsemi vrstami lesa in tudi z glino. Odprtja razstave se je udeležilo veliko Šoštanjčanov, med njimi tudi župan občine Šoštanj prof. Darko Menih. Razstavljeno je 38 del po avtorjevem izboru, ki lepo zaokrožajo njegov opus dela.

Kiparska razstava Franca Ravnjaka, bo v prostorih Muzeja usnjarstva Šoštanj, na ogled do 8. marca.

OZVVS Šoštanj

IMG 5298 IMG 5306 IMG 5307

IMG 5310 IMG 5311 IMG 5314

IMG 5319 IMG 5325 IMG 5326

IMG 5300 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži