Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani izvedli 6. letno konferenco OZVVS Šoštanj ter podelili priznanja

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v letošnjem letu praznuje 6 let samostojnega delovanja. V tem času je društvo izvajalo zlasti aktivnosti, povezane z ohranjanjem spomina na osamosvojitveno vojno. Najvidnejši znak teh aktivnosti je spominsko obeležje vojni za Slovenijo v Kajuhovem parku v Šoštanju. Na pobudo članov vsako leto organizira tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško ter ribiško tekmovanje. Člani se aktivno udeležujejo prireditev in družabnih dogodkov, ki jih organizirajo ZVVS Slovenije ter druga območna združenja. Društvo šteje 193 članov, od katerih je skoraj polovica aktivno udeleženih pri dejavnostih in delovanju društva.

V soboto, 5. marca 2016, je potekal redni letni občni zbor društva, na katerem so člani potrdili poročila o delovanju društva v preteklem letu in sprejeli program dela za letošnje leto. Program dela obsega organiziranje tradicionalnih tekmovanj, sodelovanje na športnih, strelskih in drugih tekmovanjih v organizaciji območnih združenj, sodelovanje na dogodkih, neposredno povezanih s spominom na vojno za Slovenijo in mnogo drugih aktivnosti.

Najpomembnejši del občnega zbora je bila podelitev bronastih plaket OZVVS Šoštanj članom, ki aktivno sodelujejo v delovanju društva od njegove ustanovitve dalje ter članom, ki prispevajo k prepoznavnosti društva z dobrimi rezultati, doseženimi na strelskih tekmovanjih. Priznanje OZVVS Šoštanj so prejeli: Leon Stropnik, Franc Ravnjak, Črtomir Urbašek, Stanislav Rajšter, Zdenko Slatnar, Roman Dreu, Alojz Konovšek, Vanda Zajc, Zdenko Zajc, Klemen Miklavžina, Ivan Juvan, Darko Menih, Franc Oštir, Robert Borovnik in Jože Čanč.

Občni zbor so zaznamovali tudi gosti, župan občine Šoštanj ter predstavniki sosednjih območnih združenj. Vsi so poudarili dosedanje dobro medsebojno sodelovanje ter izrazili željo po dobrem delovanju društva tudi v prihodnje.

 

Alenka Slatnar

 

DSC00737 IMG 5397 DSC00757

IMG 5421 IMG 5424 DSC00769

IMG 5429 DSC00797 IMG 5471

Leon Stropnik

 

icon google_plus_sv Galerija slik

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži