Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Volilni glavni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo na Ptuju

Delegatke in delegati območnih združenj ter člani predsedstva so se v soboto, 2. aprila 2016 tokrat zbrali v prelepem Dominikanskem samostanu na Ptuju, da na volilnem glavnem zboru na podlagi podanih poročil opravijo pregled minulega dela, zastavijo načrte za leto 2016 in izvolijo novo vodstvo ZVVS.
Zbrane goste, člane predsedstva in delegate sta v uvodu pozdravila predsednik OZVVS Ptuj Vlado Žgeč in župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar.
Predsednik ZVVS Ladislav Lipič je v svojem pozdravnem nagovoru  izpostavil, da se je v minulem letu bistveno spremenil odnos resornega ministrstva do vprašanj veteranstva in dejstvo, da imamo sedaj na ministrstvu sogovornike. Še posebej dobro je že tradicionalno sodelovanje s Slovensko vojsko, ki razume poslanstvo vojnih veteranov in ga prenaša na pripadnike SV.
Predsednik ZVVS se je za odlično sodelovanje zahvalil predsedniku Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomažu Času kot tudi vsem ostalim predstavnikom veteranskih in domoljubnih organizacij, združenih v KODVOS.
Zbrane so nagovorili naslednji povabljeni gostje ministrica za obrambo Andreja Katič,  načelnik GŠSV dr. Andrej Osterman, predsednik ZZB za vrednote NOB dr. Tit Turnšek in predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas.
S svojo udeležbo pa so glavni zbor počastili tudi: predsednik ZDVIS Janez Podržaj, častni predsednik ZDVIS Ivan Pivk, predsednik OZVVS mesta Ljubljana dr. Igor Potočnik.
Glavni zbor je čudovita priložnost, ko se lahko posameznikom in inštitucijam zahvalimo za njihovo dosedanje delo in odlično sodelovanje tako na nivoju območnih združenjih, pokrajinskih odborov kot tudi na nivoju Zveze veteranov. Njihov prispevek je še posebej pomemben pri širjenju in seznanjanju širše skupnosti o pomenu vojnih veteranov. Zlati znak ZVVS so letos za odlično sodelovanje prejeli: Uprava RS za zaščito in reševanje, 72. brigada SV, Matjaž Žirovnik in Boris Knific. Zlate plakete ZVVS pa so prejeli: Dušan Presetnik, Metod Šavs, Borislav Budin, Bojan Rožman (posthumno), Živko Stanič, Nikolaj Brus, Daniel Mauko, Anton Pintarič, Jurij Mihelič, Alojz Grabrijan, Janez Škrinjar, Cveto Kravanja, Karlo Nanut, Tatjana Šircelj, Janko Rutar, Danijel Oplotnik, Marta Plajh, Janez Pušnik, Zvonimir Gerželj, Milan Golob, Radko Carli, Roman Medved, Janko Sebastijan Stušek, Jana Bohinc, Borut Kozina, Franc Navotnik, Zdravko Moličnik, Robert Zapečnik, Pavla Praper in Dušan Volmajer. Red III. stopnje so prejeli Franc Zemljič, Dušan Zagorc, Jožef Makovec, Silva Kuzma, Pavl Četrtič, Vito Berginc, Peter Levstek, Herman Jeseničnik, Jože Intihar, Vilijem Donau in Maksimiljan Gorenšek.  Red II. stopnje sta tokrat prejela Ljubica Lija Debeljak in Franc Dušan Hočevar. 
Kot je že tradicionalno, tudi letošnji Glavni zbor ni minil brez odličnega kulturnega programa, za katerega so poskrbeli domačini iz Ptuja. Nastopili so Kvartet Toti štirje iz Dornave, ki so nas s prijetnim petjem popeljali v delovni del zbora.
Za uspešno izveden delovni del volilnega glavnega zbora je bilo odgovorno delovno predsedstvo v sestavi: Slavko Malešič, Vlado Žgeč in Anton Rešek.
Predsednik Zveze veteranov je v svojem poročilu predstavil poglavitne aktivnosti, s katerimi smo se srečevali v zvezi  v letu 2015. Poročilo o delu Komisije za KSV je podal predsednik komisije Drago Pristovnik, poročilo o delu Komisije za šport pa predsednik komisije Adi Vidmajer. S strani generalnega sekretarja smo slišali predstavitev Finančnega poročila za leto 2015, predsednik NO ZVVS Danijel Božič je podal poročilo NO ZVVS za leto 2015, predsednik Častnega razsodišča Rudi Smodič pa poročilo ČR za leto 2015. Vsa poročila je glavni zbor potrdil soglasno.
Delegati volilnega glavnega zbora so za mandatno obdobje 2016-2020 izvolili naslednje vodstvo: za predsednika je bil izvoljen dosedanji predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič, za podpredsednike so bili izvoljeni Danijel Božič, Marjan Grabnar in Venčeslav Ogrinc. Predsednik NO ZVVS je postal dr. Marjan Toš. Za člane NO ZVVS so bili izvoljeni Darko Čop, Vilijem Donau, Darko Kodrič in Milan Šajn. Za predsednika Častnega razsodišča je bil izvoljen Franc Sotošek, za člane Častnega razsodišča pa Franci Hliš, Ivan Golob, Bojan Šober in Zdenko Mohar.
Predsednik ZVVS Ladislav Lipič se je vsem dosedanjim predsednikom in članom organov ZVVS zahvalil za tvorno sodelovanje in odlično opravljeno delo. V imenu vseh novo izvoljenih pa se je zahvalil za zaupanje.
Posebna zahvala je bila namenjena gostiteljem volilnega glavnega zbora OZVVS Ptuj za odlično organizacijo, delovnemu predsedstvu za zelo dobro vodenje in vsem organom volilnega glavnega zbora za opravljeno delo.
Sledilo je družabno srečanje, ki je minilo v prijetnem tovariškem vzdušju ob obujanju spominov na vojno in na prijetna srečanja v preteklih letih.

ZVVS

20160402 101620 20160402 102644 20160402 103055

20160402 105816 20160402 112525

Leon Stropnik

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži