Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani na 15. veteranskih ekipnih športnih igrah v Krškem

Občina Krško se nahaja v jugovzhodnem delu Slovenije. Tam, kjer se dolina reke Save razširi v prostrano Krško polje. Od Ljubljane je oddaljena 100 kilometrov, od Zagreba pa polovico manj. Ima 25.886 prebivalcev. Danes je Krško osrednje mesto Posavja in občinsko središče.

V občini je čutiti ugodno podjetniško klimo, oblikovanje novih poslovnih in obrtnih con pa je eden pomembnejših dejavnikov nadaljnjega razvoja in odpiranja novih delovnih mest. Poslovno okolje občine Krško predstavlja največji energetski bazen Slovenije, saj se v njem nahajajo številna uspešna energetska podjetja kot je Nuklearna elektrarna, GEN energija, Termoelektrarna Brestanica pa tudi Fakulteta za energetiko.

O pradavni naseljenosti pričajo arheološke najdbe v Ajdovski jami, ki segajo vse tja v kameno dobo. Zgodnja železna doba je svoje neme priče pustila na Libni nad Krškim. Ostanki nekdanjega rimskega mesta in rečnega pristanišča Neviodunuma pa so še vedno vidni pri Drnovem. Srednji vek je postavil gradove in številne, še danes dobro ohranjene cerkve v mestu Krško, Brestanici, Leskovcu in drugod.V slikoviti pokrajini med Gorjanci in Bohorjem, se sedanjost prepleta in dopolnjuje z dediščino davno minulih stoletij. To je svet v malem, ki je vsem dogodkom navkljub uspel obdržati svojo nekdanjo pristnost.

V soboto, 11. junija 2016 so na tekmovališčih osnovne šole Leskovec pri Krškem potekale 15. veteranske ekipne športne igre, ki se jih je udeležilo devet veteranov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Veteranske športne igre sta organizirali obe krovni veteranski organizaciji, Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever v organizaciji Komisije za šport pri ZVVS, OZVVS Krško, ZPVD Sever in PVDS Posavje. Člani območnih veteranskih organizacij so igre sprejeli kot že tradicionalno obliko druženja, hkrati pa ni manjkal športni in tekmovalni duh. V vseh panogah je sodelovalo 38. ekip z več kakor 700. tekmovalci in če prištejemo še spremljevalce, je bilo udeležencev preko 850.

Tekmovanja v šestih športnih panogah (streljanje z zračno puško, košarka, šah, pikado, met bombe in vlečenje vrvi) so potekala tekoče in brez resnejših težav. Komisija za pritožbe letos ni imela dela in navkljub veliki tekmovalnosti na igrah niso zabeležili telesnih poškodb.

Veterani iz OZVVS Šoštanj so tekmovali v treh disciplinah: v streljanju z zračno puško, metu bombe in pikadu. V pikadu so med 25. ekipami dosegli 63. točk in zasedli 10. mesto, v streljanju z zračno puško so z 43. točkami med 34. ekipami dosegli 20. mesto in v metu bombe z 43. točkami med 29. ekipami dosegli 20. mesto. Med 38. ekipami je OZ VVS Šoštanj z 149. točkami dosegel solidno 26. mesto. Ekipni zmagovalci letošnjih športnih iger so postali tekmovalci iz OZVVS Zgornja Gorenjska, 2. mesto je osvojila ekipa OZVVS Slovenska Bistrica 3. mesto pa ekipa OZVVS Spodnja Savinska dolina .

Na zaključni prireditvi so najboljše tri ekipe v posamezni panogi prejele medalje in pokale prvi trije v skupni uvrstitvi pa pokale. Skupni zmagovalci iz OZVVS Zgornja Gorenjska pa še prehodni pokal. Udeleženci so bili z izvedbo iger zadovoljni in so izražali čestitke za dobro organizacijo letošnjim organizatorjem OZVVS Krško, ZPVD Sever in PVDS Posavje. Lepo vreme, zanimive in razburljive tekme, izredno prijetno ozračje, nobene poškodbe in ob koncu obljuba vseh – na svidenje na 16. veteranskih športnih ekipnih igrah.

Leon Stropnik

20160611 083130 20160611 111646 20160611 111707

20160611 143815 20160611 143833 20160611 143925

exlogo URADNI REZULTATI VŠI 2016.xls


Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži