Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Šoštanjski veterani uspešno izvedli 4. strelsko tekmovanje za prehodni pokal občine Šoštanj in OZVVS

Občina Šoštanj in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj sta v sodelovanju s Strelskim društvom Dolič v okviru počastitve dneva Zveze veteranov vojne za Slovenijo in 25. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije v soboto, 18. junija 2016 organizirala 4. strelsko tekmovanje za pokal Občine Šoštanj in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v streljanju z malokalibrsko puško odprtega merka na razdalji 70 m. Tekmovanje je potekalo na zelo lepo urejenem strelišču strelskega društva Dolič v Gornjem Doliču v občini Mislinja, ki ima vsa potrebna dovoljenja za streljanje z lovskim in športnim orožjem. Pokrovitelj 4. tekmovanja z malokalibrsko puško je bila Občina Šoštanj in OZVVS Šoštanj, pokale in medalje za tekmovalce pa je prispeval pokrovitelj tekmovanja, občina Šoštanj. Tekmovanje se je pričelo ob 9. uri in je potekalo ekipno (trije člani) in posamično na razdalji 70 metrov. Na tekmovanju je sodelovalo 13 ekip skupaj 43 tekmovalcev in tekmovalk. Tekmovalci so streljali leže z roke brez naslona na tarčo velikosti 50 x 50 cm. Na voljo je bilo neomejeno poskusnih strelov in deset strelov za oceno v roku dvajsetih minut.

Najboljši rezultat v skupni ekipni razvrstitvi je dosegla ekipa SDV Kamnik 1. mesto z 290 zadetimi krogi ( Zdravko Vrankar, Renato Uranič in Pavle Serša) 2. mesto z 290 zadetimi krogi, je osvojila domača ekipa OZVVS Šoštanj I (Robert Rutnik, Robert Borovnik in Franc Oštir) katera je dosegla isto število krogov zato je o prvem mesto odločalo število desetk. Tretja pa je bila ekipa OZVVS Velenje (Viktor Slatinek, Martin Hudales in Milan Hrovat) z 287 krogi, četrta pa je bila ekipa OZVVS Grosuplje (Jože Gorjanc, Anton Francelj in Aleš Štefančič) z 281 krogi. V posamični razvrstitvi je bil najboljši strelec domačin Robert Rutnik iz OZVVS Šoštanj z 99 osvojenimi krogi, drugi z 98 krogi in 5 muši je bil Renato Uranič iz SDV Kamnik, tretiji pa Ivko Poličnik z 98 krogi in 3 muši iz OZVVS Mozirje. Istočasno je potekalo tudi tekmovanje v posamični konkurenci za najboljšega strelca iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Najboljši trije strelci so bili Robert Rutnik, ki je prejel zlato medaljo in prehodni pokal drugo mesto je zasedel Robert Borovnik tretji pa je bil Franc Oštir. V ženski konkurenci je prvo mesto zasedla Sonja Čanč, drugo mesto je osvojila Lidija Stropnik in tretje Marija Oštir. Medalje in pokale je poleg predsednika Leona Stropnika podeljeval tudi župan občine Šoštanj gospod Darko Menih, ki nas je prijetno nagovoril, zaželel prijetno počutje varen povratek domov in, da se naslednjo leto zopet vidimo.

Leon Stropnik

IMG 6329 IMG 6335 IMG 6346

IMG 6352 IMG 6354 IMG 6358

IMG 6367 IMG 6372 IMG 6382

icon google_plus_svGalerija slika

exlogo Rezultati 4. strelske tekme z MK puško na razdalji 70m za pokal občine Šoštanj in OZVVS Šoštanj 18. 06.2016.xls

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži