Območno združenje slovenskih častnikov Laško je prvi petek v septembru 2016 pripravilo že VI. tekmovanje v pripravi in kuhanju vojaškega obroka – »Ciganski golaž z gobjim pridihom« za prehodni pokal Območnega združenja slovenskih častnikov Laško in občine Laško. Tekmovanja se je udeležilo 8. ekip iz območnih združenj Zveze veteranov vojne za Slovenijo, območnih združenj Zveze slovenskih častnikov in ekip Policijskega veteranskega združenja Sever. Tekmovanje je potekalo na vrtu bivšega hotela Savinja. Pokrovitelj tekmovanja župan občine Laško Franc Zdolšek in predsednik Območnega združenja slovenskih častnikov Laško stotnik Zvonko Zorec, ki so vsem udeležencem zaželeli dobre kuharske rezultate. Tekmovanja se je udeležila tudi šest članska ekipa OZVVS Šoštanj v sestavi Primož Cesnik, Anica Juvan, Ivan Juvan, Martin Štrigl, Alojz Konovšek in Marija Konovšek. Za pripravo vojaškega obroka so imele ekipe na razpolago tri ure, njihovo delo, kot je urejenost tekmovalcev in delovnega prostora, pravilna priprava kurišča, usklajenost sestavin z recepturo, kakovost pripravljene jedi, pa je budno spremljala štiri članska ocenjevalna komisija organizatorja tekmovanja. Ekipa OZVVS Šoštanj je s svojo mojstrovino dosegla soliden uspeh, ter za eno točko izgobila tretje mesto. Po končanem tekmovanju so obiskovalci in ostali udeleženci tople obroke »Ciganski golaž z gobjim pridihom » tudi poizkusili. Organizatorji OZSČ Laško so se izkazali kot dober organizator, prav tako kuharske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in kuharsko znanje. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci ob dobri kulinarični ponudbi zadržali v prijetnem prijateljskem klepetu, stkali nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.
Leon Stropnik