Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

ŠOŠTANJSKI VETERANI IZVEDLI 7 REDNI OBČNI ZBOR TER PODELILI PRIZNANJA

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v letošnjem letu praznuje 7 let samostojnega delovanja. V tem času je društvo izvajalo zlasti aktivnosti, povezane z ohranjanjem spomina na osamosvojitveno vojno. Najvidnejši znak teh aktivnosti je spominsko obeležje vojne za Slovenijo v Kajuhovem parku v Šoštanju, ter od lanskega leta tudi v parku pred domom veteranov v Belih Vodah. Na pobudo članov vsako leto organizira tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško, ribiško tekmovanje ter spominski pohod po obeležjih iz leta 90/91 v spomin takratnemu poveljniku 89 območnega štaba TO Jožeta Ervina Prislana. Člani se aktivno udeležujejo prireditev in družabnih dogodkov, ki jih organizirajo ZVVS Slovenije ter druga območna združenja. Društvo šteje 196 članov, od katerih je skoraj polovica aktivno udeleženih pri dejavnostih in delovanju društva.

V soboto, 18. marca 2017, je potekal redni letni občni zbor društva, na katerem so člani potrdili poročila o delovanju društva v preteklem letu in sprejeli program dela za letošnje leto. Program dela obsega organiziranje tradicionalnih tekmovanj, sodelovanje na športnih, strelskih in drugih tekmovanjih v organizaciji območnih združenj, sodelovanje na dogodkih, neposredno povezanih s spominom na vojno za Slovenijo in mnogo drugih aktivnosti.

Najpomembnejši del občnega zbora je bila podelitev članskih izkaznic novim članom ter bronastih plaket OZVVS Šoštanj članom, ki aktivno sodelujejo v delovanju društva, ter članom, ki prispevajo k prepoznavnosti društva z dobrimi rezultati. Priznanje OZVVS Šoštanj so prejeli: Alenka Slatnar, Roman Oblak, Marjan Krompačnik, Milan Roglšek, Martin Štrigl, Danijel Drev, Franc Vrčkovnik, Branko Dreu, ter OZVVS Zgornjesavinsko Zadrečke doline in OZVVS Šmarje pri Jelšah.

Občni zbor so zaznamovali tudi gosti, župan občine Šoštanj ter predstavniki sosednjih območnih združenj, ter PVD Sever odbor Velenje. Vsi so poudarili dosedanje dobro medsebojno sodelovanje ter izrazili željo po dobrem delovanju društva tudi v prihodnje.

Leon Stropnik

IMG 7468 IMG 7473 IMG 7475

IMG 7477 IMG 7489 IMG 7526

IMG 7534 IMG 7537 IMG 7540

icon google_plus_sv Galerija slik

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži