Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Srečanje območnih veteranskih združenj ZŠ-PO s poveljstvom 20. MOTB Celje

1. decembra je poveljnik 20. Motoriziranega bataljona iz Celja, major Boštjan Baš organiziral  srečanje poveljstva 20. Motoriziranega bataljona  s predsedniki in sekretarji Območnih veteranskih organizacij, ki delujejo na območju Zahodnoštajerske pokrajine (OZVVS Celje, OZVVS Zgornjesavinjsko-Zadrečka dolina, OZVVS Laško, OZVVS Slovenske Konjice, OZVVS Štore, OZVVS Šentjur, OZVVS Šmarje pri Jelšah, OZVVS Spodnja Savinjska dolina  in OZVVS Velenje). Na srečanje je poveljnik povabil tudi vodstvo novoustanovljene veteranske organizacije Šoštanj, srečanja pa so se udeležili predsednik OZVVS Šoštanj Leon Stropnik, podpredsednik Franc Ravnjak in sekretar Zdenko Zajc.
V prijetnem vzdušju v jedilnici Vojašnice Celje, so predstavniki poveljstva 20. MOTB in predstavniki Območnih veteranskih združenj celjske regije analizirali medsebojno sodelovanje v letu, ki je za nami, ter se dogovorili za medsebojno že tradicionalno dobro sodelovanje, ki se načrtuje za leto 2011. Spomnili so, da bo prihodnje leto 20. obletnica slovenske osamosvojitvene vojne, zato bo potrebno, da območna združenja na nivoju ZŠ-PO usklajeno načrtujejo svoje  aktivnosti in pravočasno datumsko sporočijo svoje potrebe za sodelovanje z 20. MOTB (tehnični zbori  in podobno…).
Predstavniki poveljstva so tudi predstavili 20. MOTB, ki  je bil ustanovljen decembra 2002. Januarja 2002 je bil bataljon izbran za enoto, ki predstavlja Slovensko vojsko v sestavi večnacionalnih vojaških sil oz. sodeluje na mednarodnih vojaških vajah. Sedež 20. motoriziranega bataljona je v  Vojašnici Celje na Mariborski cesti. Bataljon deluje v sestavi 1. brigade, sestavljajo pa ga poveljstvo, poveljniško-logistična četa, tri motorizirane čete in minometna četa. Naloge bataljona so zagotavljanje sil za delovanje v Večnacionalnih silah kopenske vojske (Multinational Land Force – MLF),  izvajanje usposabljanja pripadnikov bataljona ter vodenje in izvajanje priprav pred napotitvijo v mednarodne operacije in misije, delovanje v mednarodnih operacijah in misijah in sodelovanje v sistemu zaščite, reševanja in pomoči.
Srečanje so zaključili s prijetnimi željami v novem letu in v upanju dobrega sodelovanja v prihodnje.

01_december_2010_srecanje_ozvvs_v_vojasnici_celje

   Srečanje predsednikov in sekretarjev OZ VVS Zahodnoštajerske PO s poveljstvom 20. MOTB iz Celja

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži