Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Aktualne novice in dogodki

27. spominski pohod veteranov vojne za Slovenijo na Triglav - Razpis

triglav 2011_ozvvs_sostanj

27. spominski pohod veteranov vojne za  Slovenijo (ZVVS in SEVER), članov Združenja borcev za vrednote NOB  in Zveze slovenskih častnikov na Triglav je posvečen Triglavu - simbolu Slovenstva, partizanskim patruljam, ki so se v letu 1944 povzpele na vrh Triglava. Pohod in zaključna prireditev predstavlja eno osrednjih  domovinskih prireditev veteranskih združenj v Sloveniji.  Letošnji 27. tradicionalni pohod  bo potekal 6. in 7. julija 2012.Na pot se krene v petek, 06. julija, ob 6. uri, z Rudnega polja. Organizirani pohodniki iz posameznih smeri Primorske ali od drugod na pot krenejo  po svojih programih in s svojim varovanjem. Iz Rudnega polja pot vodi nad Velim poljem, mimo Vodnikovega doma preko Planike na vrh Triglava, kjer bo ob 13.30 uri krajša kulturna slovesnost. Vzpon na vrh od doma Planika in Triglavskega doma bo dovoljen samo v zanesljivem vremenu. Nekaj pomembnih dejstev: na Kredarici ima Zveza veteranov vojne za Slovenijo za prenočevanje 151 mest. Pri razvrščanju po kočah bo upoštevan lanski razpored nočitev. Stroške organizacije pohoda v višini 17 € po udeležencu bo poravnalo Območno združenje veteranov Šoštanj, stroške bivanja (16 € Planika in Staničeva koča in Kredarica 17 €) pa plačajo  pohodniki kasneje na račun društva. Pohoda se lahko udeležijo člani ZVVS, Združenja SEVER, ZSČ in ZB za vrednote NOB, ki so zdravstveno in kondicijsko sposobni premagati to obremenitev. Pohoda se udeleži vsak na lastno odgovornost. Organizator nudi vsem udeležencem spominsko majico, kapo, značko in topli obrok ob povratku  na Rudnem polju. Prijave pošljite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na GSM 041-793 724  najkasneje do 10.6.2012. Kasneje prijave ne bodo več možne. Prijavijo naj se le tisti, ki se bodo pohoda zanesljivo udeležili. Vse podrobnosti udeležbe na pohodu so razvidne iz priloženega razpisa.

ico-pdf Razpis 27. spominskega pohoda na Triglav - 2012 

 

Prispeval Urednik 20 Maj 2012

 

13. tradicionalni vseslovenski pohod » Po poti generala Maistra - Sveta Ana 2012

 novo 1 Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Lenart V A B I bojne tovariše, veteranke in veterane, članepot v_ Cerkvenjak_2010
Maistrovih in drugih domoljubnih društev,  na 13. tradicionalni,  vseslovenski pohod » Po poti generala Maistra -  Sveta Ana 2012, ki bo v soboto, 2. junija  2012, ob 9. 00 uri pri Sveti Ani v Slovenskih goricah. Zbor udeležencev bo  med  8.30 in 9.00 uro  v centru Svete Ane. Za avtobuse in osebna vozila so urejena n označena parkirišča in dovozi iz vseh smeri. Po jutranjem okrepčilu, krajšem kulturnem programu ter nagovoru župana občine Sv. Ana  v Slovenskih goricah  g. Silva Slačeka, predstavnika ZVVS, predsednika OZVVS g. Darka Škergeta, se bo okoli 9.30 ure krenilo na 9 kilometerski pohod v smeri Sveta Ana – Zg. Ščavnica – Rožengrunt – Sveta Ana. Pot vodi po slikoviti rahlo valoviti slovenjegoriški pokrajini med travniki, polji, sadovnjaki in vinogradi brez večjih ali težjih vzponov. Med potjo bodo poskrbeli za predstavitev posameznih znamenitosti in za osvežilne napitke. Pot nazaj proti Sveti Ani bo potekala  po slemenu naselja Zg. Ščavnica, zaključek pa bo predvidoma ob 13.30 uri, kjer bo za udeležence pogostitev. Rok za prijavo je 27. maj 2012 sekretarju g. Iztoku Rozinu na telefonsko številko 041-318 901 ali na e-naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Pokroviteljica pohoda je Zveza veteranov vojne za Slovenijo, gostiteljica pa Občina  Sveta Ana v Slovenskih goricah. Na pohod vabljene tudi veteranke in veterani OZVVS Šoštanj. Prijavite se do 26.5.2012 na e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  ali na GSM 041-793 724. V kolikor se bo na pohod javilo večje število udeležencev, bomo organizirali skupni prevoz.
image jpeg 
Karta - pot v Sveto Ano 2012

 

Prispeval Urednik 20 Maj 2012

 

Polaganje vencev pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 1991

polaganje venca_spomenik_zale_2012_zvvs novo 1 Vodstvi Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever sta v počastitev Dneva Zveze veteranov vojne za Slovenijo, 22. obletnice Manevrske strukture narodne zaščite in 21. obletnice nastanka Slovenske vojske v četrtek, 17. maja ob 11. uri na pokopališču Žale v Ljubljani, položili venca k spomeniku padlim policistom, pripadnikom TO in civilnim žrtvam vojne za Slovenijo 1991. Na slovesnosti pri polaganju vencev so sodelovali tudi pripadniki Gardijske enote Slovenske vojske, člani OZVVS Ljubljana in PVD Sever Ljubljana,  praporščaka ZVVS in Združenja Sever ter pihalni kvartet Policijskega orkestra.

 

Prispeval Urednik 20 Maj 2012

 

Veterani vojne za Slovenijo Šoštanj na slovesnosti ob 67. obletnici konca druge svetovne vojne v Topolšici

 veterani ozvvs_sostanj_12_maj_topolsicanovo 1 9. maja 1945 je začela veljati splošna kapitulacija, ki jo je Nemčija podpisala 7. maja v francoskem Reimsu, dan zatem pa še v sovjetskem vrhovnem poveljstvu v Karlshorstu pri Berlinu. V Evropi se je tako uradno končala vojna, ki je prvič v zgodovini prinesla več žrtev med civilisti kot vojaki, holokavst in nepredstavljivo trpljenje milijonov ljudi po svetu. V vojni, ki je trajala šest let in en dan, je sodelovalo 72 držav, zahtevala pa je okoli 60 milijonov smrtnih žrtev. 9. maja 1945 so se pomembni dogodki zgodili tudi na slovenskih tleh. V toku zgodovine je bilo Topolšici določeno posebno mesto. Iz tega kraja je 9. maja 1945 odšla v svet novica o kapitulaciji nemških oboroženih sil. V Topolšici, kjer na dogodek spominja spominska soba, poimenovana Kapitulacija 1945, je nemški general Alexander Löhr podpisal brezpogojno kapitulacijo nemških oboroženih sil za jugovzhodno Evropo. V spomin na ta dogodek je šaleško združenje borcev za vrednote NOB pripravilo večjo proslavo, hkrati pa Topolščani praznujejo krajevni praznik. Spomin na dogajanje ob zaključku vojne so  počastili v soboto, 12.maja 2012 ob 19-ih v Zdraviliškem parku. Slavnostni govornik na slovesnosti ob 67. obletnici konca druge svetovne vojne je bil  minister za obrambo Aleš Hojs, ki je ob začetku slovesnosti tudi položil venec k spomeniku padlim borcem. Zbrane udeležence proslave je uvodoma nagovoril tudi župan občine Šoštanj Darko MenihProslave so se udeležili tudi veterani vojne za Slovenijo iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. 

kamerca Minister za obrambo Aleš Hojs - Slavnostni govornik ob 67. obletnici konca druge svetovne vojne v Topolšici 

 

 

Prispeval Urednik 14 Maj 2012

 

Program dela območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj za leto 2012

 

naslovnica program_dela_2012novo 1 Predsedstvo območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj  je sprejelo  predlog Letnega načrta dela za leto 2012. V predlogu programa dela  so upoštevane dosedanje izkušnje, aktivnosti ob obletnicah osamosvojitve, obveznosti organizacije kot zaključene celote ter vrsta nalog, ki jih dopolnjujejo Pravila OZVVS Šoštanj. Glavni cilji OZVVS Šoštanj so krepitev zveze veteranov, ohranjanje spomina na dogodke 90/91, krepitev domoljubja in bojevniških tradicij slovenskega naroda, skrb za članstvo OZVVS Šoštanj, obveščanje javnosti o delu OZVVS Šoštanj in druge naloge. Program dela združenja za leto 2012 je zanimiv, raznolik in dostopen slehernemu članu naše organizacije. Ker želimo, da se naši člani družijo,  zaupajo, pomagajo in nas obveščajo o problemih, ki nastajajo, bo v ospredju še naprej rekreativni šport. V programu dela, ki je namenjen vsakemu članu naše organizacije, želimo približati tisto, kar nas bo še naprej družilo, tako kot v letih osamosvajanja Slovenije. Obveščanje članstva bo potekalo kot do sedaj,  preko lokalnega časopisa List in Naš čas, glasila Veteran,  ter naše spletne strani: www.veterani-sostanj.si. Predlog nalog zahteva tudi ustrezna finančna sredstva, posebno vrednost pa bomo namenili v letu 2012  odkritju spominskega obeležja na Planinskem domu Smrekovec nad Šoštanjem  (na PD Smrekovec  se je nekaj časa skrival in varoval helkopter-gazela, ki je prebegnil iz JLA na stran TO),  odkritju spominskih plošč na tetraedru pred Domom veteranov Bele Vode, odkritju  spominske sobe v Domu veteranov Bele Vode ter razvitju veteranskega prapora OZVVS Šoštanj.  Prizadevali si bomo za zbiranje potrebnih finančnih sredstev. Naštete naloge so predlog za razpravo na letnem zboru  območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, ki bo letos potekal 9. junija 2012.  V letu 2012 bomo namenili tudi vso potrebno pozornost za večjo vlogo Zveze veteranov vojne za Slovenijo, za nadaljnji razvoj in za uveljavljanje pridobljenih pravic veteranov v Sloveniji.       

OZVVS Šoštanj
ico-pdf Letni program dela OZVVS Šoštanj za leto 2012
ico-pdf Realizacija nalog in aktivnosti OZVVS Šoštanj v letu 2011
ico-pdf Seznam spominskih obeležij na območju občine Šoštanj in predlog postavitev             obeležij v letu 2012 

Prispeval Urednik 10 Maj 2012

 

15. maja Dan Slovenske vojske - prireditve ob dnevu Slovenske vojske

thumb vabilo_dan_sv_15_maj_2012

novo 1 Slovenska vojska praznuje 15. maja Dan Slovenske vojske. S praznovanjem ohranjajo pozitivne vrednote iz slovenske vojaške zgodovine, še posebej vrednote osamosvojitvenih prizadevanj ter spomin na prvo služenje vojaškega roka, ki se je za Slovence odvijalo izključno v Republiki Sloveniji. 15. maja 1991 so v takratni Teritorialni obrambi začeli z obveznim služenjem vojaškega roka slovenski naborniki v dveh učnih centrih – v 710. učnem centru v Pekrah pri Mariboru je bilo 120 nabornikov, v 510. učnem centru na Igu pri Ljubljani pa 180. Ob tej priložnosti bodo ob praznovanju 21. obletnice v enotah Slovenske vojske organizirane različne dejavnosti. V torek, 15. maja, ob Dnevu Slovenske vojske, bodo po vojašnicah potekale interne slovesnosti v počastitev dneva, ob tej priložnosti bodo posameznim pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske podeljeni čini in priznanja. Zvečer bo v Kadetnici v Mariboru osrednji dogodek ob Dnevu Slovenske vojske, z nagovorom ministra za obrambo Aleša Hojsa. Slovenska vojska ponovno odpira vrata svojih vojašnic, kamor vabi vse, ki želijo preživeti dan med slovenskimi vojaki in vojakinjami. Vojašnice bodo za obiskovalce odprte ob sobotah med 10. in 18. uro.
ico-pdf Dan odprtih vrat  Vojašnice Celje, sobota, 19. maj 2012, od 10. – 18. ure

Vir: http://www.slovenskavojska.si  

 

Prispeval Urednik 07 Maj 2012

 

Rezultati strelskega tekmovanja za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

novo 1 OZVVS Celje je v soboto 21.4. 2012 na strelišču »Petriček«  na Gričku pri Celju pripravilo strelsko tekmovanje za 9 memorial Skrta 2012 strelisce9. memorial Vilibalda Vilija Skrta, nekdanjega poveljnika TO občine Celje v letih 1977 do 1991 in nazadnje predsednika OZVVS Celje. Tekmovanja se je udeležilo skupaj 18 ekip. 13 ekip iz OZVVS Celje, Žalec, Laško, Velenje,  Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Zgornje savinjsko – Zadrečka dolina, Štore, Grosuplje, Mislinjska dolina, Kamnik, Vrhnika-Borovnica in Ptuj. 2 ekipi so bili iz PVZ Sever za celjsko območje – odbor Celje in Laško ter ekipa  iz OZ ZZB NOB Hudinja. Na strelišču se je pomerilo 60 strelcev, tekmovalci pa so dosegli  dobre rezultate, kljub temu, da gre za občasne strelce z MK orožjem. Tekmovalo se je z MK puško standardne izvedbe, leže iz roke na razdalji 50 metrov in sicer 5 strelov za poizkus v času 5 minut in deset strelov za oceno v času deset minut. Najboljše rezultate v ekipni razvrstitvi so dosegle: 1. mesto ekipa OZVVS Celje  s 264  zadetimi krogi, 2. mesto ekipa OZVVS Celje s 252 krogi in 3. mesto prav tako ekipa iz OZVVS Celje s 243 krogi. Najboljše tri ekipe so prejele pokal in praktične nagrade, ki jih je pripravil organizator OZVVS Celje. Prehodni pokal je prejela veteranska I. ekipa OZVVS Celje. Med posamezniki so bili najuspešnejši: 1. mesto Drago Guček  (OZVVS Celje) s 89 krogi, 2. mesto Slavko Frece (OZVVS Celje) s 88 zadetimi krogi in 3. mesto  Jože Jeram (OZVVS Celje)  87 zadetimi krogi. Tekma  je bila organizirana na  visoki ravni. Organizatorji iz OZVVS Celje so potrdili, da so dobri organizatorji,  prav tako vrhunske strelske ekipe, ki so pokazale izjemno tekmovalnost in strelsko znanje. Turnir na Gričku je bil tudi odlična priložnost za prijateljsko srečanje sosednjih veteranskih organizacij zahodnoštajerske regije in  širše  ter drugih organizacij in društev, ki so se udeležili že 9. memoriala. Po zaključenem tekmovanju so se udeleženci zadržali v prijetnem prijateljskem klepetu s strelci in veterani. Stkali so nova prijateljstva in poglobili sodelovanje.  
exlogo Rezultati strelskega tekmovanja za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

P.S.
Tudi šoštanjski veterani smo se želeli udeležiti omenjenega strelskega tekmovanja, na katerega smo že drugič prijavili strelsko ekipo OZVVS Šoštanj (8. memorial-2011, 9. memorial-2012), vendar so nas celjski veteranski kolegi zavrnili, da bi se lahko udeležili tekmovanja s pojasnilom,  češ, da še nismo polnopravni član Zveze veteranov vojne za Slovenijo. OZVVS Celje je edino združenje, ki nam je (že drugič) zavrnilo sodelovanje na športno-družabnem dogodku, čeprav smo se veterani OZVVS Šoštanj udeleževali v zadnjih dveh letih našega delovanja že številnih športnih in drugih aktivnosti, ki jih organizirajo Območna združenja veteranov vojne za Slovenijo širom Slovenije, na katera smo se prijavili k sodelovanju in vedno  smo bili povsod dobrodošli  in prisrčno sprejeti. Šoštanjski veterani se sprašujemo, čemu le takšna zamera celjskih veteranov do nas, da nas ne sprejmejo  med svoje vrste, saj smo šoštanjski veterani (175 članov) še vedno člani  ZVVS in iz zveze ni izstopil prav nihče !!! Ko smo se leta 1991 borili za našo samostojnost, smo si bili soborci, tovariši in prijatelji s puško ob rami, sedaj pa takšen odnos do soborcev…. Čemu le ??

Veterani OZVVS Šoštanj
ico-pdf
 Zavrnitev OZVVS Celje veteranom Šoštanja na 8. memorialu V. Skrta - 2011
ico-pdf Zavrnitev OZVVS Celje veteranom Šoštanja na 9. memorialu V. Skrta - 2012

 

Prispeval Urednik 03 Maj 2012

 

Protestno pismo poslancem DZ RS zaradi predvidenih varčevalnih ukrepov in zmanjševanja pravic vojnim veteranom

 

logo zvvsnovo 1 Veterani  vojne za Slovenijo,  združeni v Zvezi veteranov vojne  za Slovenijo in  Policijski vojni veterani,  združeni  v Policijskih veteranskih društvih in Združenju Sever odločno nasprotujejo  predlaganim ukrepom  za uravnoteženje  javnih financ,  ki jih je Vlada Republike  Slovenije sprejela in poslala  kot Predlog  zakona  za uravnoteženje  javnih financ (EVA2012-1611-0078) v  obravnavo po nujnem  postopku v Državni   zbor. Za ukrepe so izvedeli iz  javnih  informacijskih  sredstev,  saj jih vlada  o načrtovanem  zmanjšanju upravičenj  po Zakonu  o vojnih  veteranih  pred tem ni seznanila ali jim  ni dala možnost sodelovanja pri oblikovanju  le-teh. Zveza veteranov vojne  za Slovenijo in  Policijski vojni veterani,  združeni  v Policijskih veteranskih društvih  in Združenju Sever so se s protesnim pismom obrnili na poslanke in poslance Državnega zbora za pomoč pri uveljavljanju njihovih pripomb in predlogov. Veteranski organizaciji ugotavljata, da se s  predlaganim Zakonom za uravnoteženje  javnih financ   bistveno  posega v osnovni  koncept Zakona  o vojnih  veteranih - UP82 (Uradni list RS,5t.59/06, 6t/06-ZDru-1. in 101/06 - Odl.US) oziroma  v pravice, ki so določene za vojne veterane.

Vir:Strokovna služba ZVVS

ico-pdf Protesno pismo ZVVS in veteranov Sever za poslance DZ RS (2,8 MB)
word icon_small Predlog Zakona za uravnoteženje javnih financ (2,6 MB)
ico-pdf Priloga 1 (84 KB)
ico-pdf Priloga 2 (21 KB)

 

Prispeval Urednik 03 Maj 2012

 

Vodstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo v Radencih

Vodstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo v Radencih

novo 1 V Radencih je potekala prva seja predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), ki jo po novem vodi upokojeni generalmajor Ladislav Lipič. Spomnimo, da je na Glavnem zboru veteranov ZVVS, konec marca, za predsednika ZVVS bil izvoljen Ladislav Lipič. Podporo je prejel 100 % od vseh 140 delegatov OZVVS iz vseh 13 Pokrajinskih odborov. Za predsednika je izvoljen za naslednja štiri leta, med 2012 in 2016. Hkrati je bil za generalnega sekretarja ZVVS izvoljen dosedanji sekretar Mitja JankovičNa tokratni seji v Radencih je gostitelj, predsednik pomurskega odbora ZVVS, ki je Lipiča tudi predlagal za predsednika, Nikolaj Brus orisal delo in sestavo pokrajinskega odbora, ki ga sestavljajo delegati iz upravnih enot Lendava, Ljutomer, Murska Sobota in Gornja Radgona ter šteje skupno 1819 veteranov. Med drugim je omenil, da bo v maju v vojašnici v Murski Soboti usposabljanje praporščakov, ki ga bo izvajal Dominik Grmek. Na seji so sicer razrešili glavnega urednika glasila Veteran Marjana Toša, ki ga je nasledil brigadir Marjan Grabnar. Predsednika ZVVS generalmajorja Ladislava Lipiča je ob priložnosti pozdravil tudi radenski podžupan Janez Konrad, ki mu je podaril knjigi nekdanjih učiteljic kapelske osnovne šole, poezijo Ljudmile Nataše Poljanec in kuharsko knjigo Marije Fras.

Vir: http://www.mojkraj.info 

 

Prispeval Urednik 03 Maj 2012

 

OZVVS Celje organizira strelsko tekmovanje za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta

Strelišče Petriček pri Celjunovo 1 OZVVS Celje bo  v soboto 21.4. 2012 na strelišču »Petriček«  na Gričku pri Celju pripravilo strelsko tekmovanje za 9. memorial Vilibalda Vilija Skrta, nekdanjega poveljnika TO občine Celje v letih 1977 do 1991 in nazadnje predsednika Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Celje. Tekmovanja se lahko udeležijo ekipe območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo  kakor tudi ekipe veteranskega združenja Sever. Na strelišču se bodo tekmovalci pomerili z MK orožjem. Tekmovalo se bo z MK puško standardne izvedbe, leže iz roke na razdalji 50 metrov in sicer 5 strelov za poizkus v času 5 minut in deset strelov za oceno v času deset minut. Tekmovalci bodo  imeli na voljo 3 naboje za poskus in pet nabojev za tekmo.  Najboljše tri ekipe bodo prejele pokal in praktične nagrade, ki jih bo  v sodelovanju s Slovensko vojsko pripravil organizator OZVVS Celje, najboljša ekipa pa bo prejela tudi prehodni pokal.  Prijave pošljete do 18. aprila 2012 na naslov Kidričeva ulica 3, 3000 Celje ali na faks (03) 490-34-06 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Podatki naj vsebujejo tudi številko članske izkaznice, katero naj tekmovalci  imajo s seboj.

OZVVS Celje

ico-pdf   Vabilo - 9. strelsko tekmovanje za memorial Vilibalda Vilija Skrta

ico-pdf  Prijavnica 

 

Prispeval Urednik 17 April 2012

 

2. policijsko veteransko situacijsko-taktično strelsko tekmovanje PVSTS 2012

 

Strelišče Črnotiče Črni kalnovo 1 Združenje SEVER za Primorsko in Notranjsko v sodelovanju s PU Koper vabita  člane Združenja Sever, delavce Policije in Ministrstva za notranje zadeve, športne strelce, vabljeni pa so tudi člani Zveze vojnih veteranov za Slovenijo na 2.  policijsko veteransko situacijsko-taktično strelsko tekmovanje PVSTS, ki bo potekalo v soboto, 21.4. 2012 na strelišču v kamnolomu Črnotiči (Črni Kal, smer Podgorje).  Tekmovanje se prične ob 09.uri, potekalo pa bo po  pravilih policijskega situacijskega taktičnega streljanja. Tekmovalci bodo streljali s polavtomatsko pištolo kalibra 9 x 19 mm, vsak bo potreboval največ 95 nabojev. Ekipe bodo sestavljene iz največ štirih (4) članov, za skupno uvrstitev ekipe pa štejejo trije (3) najboljši rezultati. Ekipe bodo ločene na žensko in moško kategorijo, mešane ekipe pa bodo tekmovale v moški konkurenci. Za nemoteno izvedbo tekmovanja bosta vsem udeležencem na strelišču omogočena izposoja orožja in nabava streliva po tržni ceni. Prve tri ekipe bodo prejele pokale, prvi trije posamezniki pa medalje. Zaželeno je, da se tekmovanja udeležite v uniformah ali športnih oblačilih. 

Anton Pozvek
Generalni sekretar Združenja Sever
M: 041 725 397
 

ico-pdf Vabilo - 2. policijsko veteransko taktično strelsko tekmovanje PSTS 2012

ico-pdf Prijavnica 

 

Prispeval Urednik 17 April 2012

 

Velikonočno voščilo

velika noc_2012_01 Velika noč naj s svojim sporočilom prežene sence iz vaših src, jih prepoji z vonjem pomladnega cvetja in vlije upanje v prijaznejše, svetlejše prihodnje dni. Želimo vam, obilo zdravja, veselje v pomladnih dneh in mir v krogu vaše družine.

 


Veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

 

Prispeval Urednik 07 April 2012

 

Zvezo veteranov vojne za Slovenijo bo odslej vodil Ladislav Lipič

Lipic Ladislav_govor_gz_zvvs_31_3_2012novo 1 Glavni volilni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo je v soboto 31.3.2012 v Ljubljani izvolil novo vodstvo zveze. Novi predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo je postal Ladislav Lipič iz Murske Sobote, generalni sekretar pa Mitja Jankovič iz Brežic.

Generalmajorja Ladislava Lipiča za predsednika ZVVS, so predlagali veterani iz OZVVS Murska Sobota. Ladislav Lipič je bil za svoje delo večkrat pohvaljen in odlikovan. Je prejemnik zlate medalje generala Maistra z meči, zlate medalje generala Maistra, zlate medalje Slovenske vojske, Zlatega reda za zasluge na obrambnem in varnostnem področju Republike Slovenije, zlate plakete ZVVS ter drugih. Leta 2003 mu je bil podeljen s strani Madžarske Republike naslov "Vitez madžarske kulture". Leta 2004 so ZDA Ladislavu Lipiču podelili odlikovanje Legija za zasluge. Istega leta mu je Republika Francija podelila odlikovanje in naziv Viteza legije časti.

Od leta 2006 je opravljal funkcijo izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Madžarski in Republiki Bolgariji s sedežem v Budimpešti vse do 5. decembra 2008, ko je z strani predsednika Republike dr. Danila TÜrka imenovan za svetovalca za obrambna in vojaška vprašanja kar opravlja še danes. Ladislav Lipič ni član nobene politične stranke. 

Veterani OZVVS Šoštanj novemu vodstvu ZVVS iskreno čestitamo ob izvolitvi in jim  želimo obilo uspeha pri delovanju zveze.

icon foto Fotogalerija Glavnega zbora ZVVS 31.3.2012 v Pionirskem domu v Ljubljani

V priponki ico-pdf in v nadaljevanju je Predstavitev programa novo izvoljenega predsednika ZVVS Ladislava Lipiča.

 

Prispeval Urednik 06 April 2012

 

V SPOMIN

 

Trap A

 ALOJZ TRAP

1955 – 2012

   Pretresla nas je nenadna in nepričakovana vest, da je prenehalo biti veliko srce prijatelja, gasilca in veterana vojne za Slovenijo Trap Alojza iz Gaberk pri Šoštanju. Zaradi svojega značaja in  življenjskega mota pomagati sočloveku je bil Alojz izjemno priljubljen med krajani. V osamosvojitveni vojni je sodeloval kot pripadnik Teritorialne obrambe v 123. samostojni četi REK  in si tako pridobil status vojnega veterana. Leta 2010  se je včlanil tudi v naše območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj. Šoštanjski veterani so ga v petek,  29.3. 2012 pospremili na zadnji poti.

 Hvala mu za vsa dejanja, trajno ga bomo ohranili v lepem spominu.


  Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

 

 

Prispeval Urednik 29 Marec 2012

 

OZVVS Šoštanj kandidira za organizacijo 12. veteranskih ekipnih športnih iger ZVVS

Logotip 12. veteranskih ekipnih igerZveza veteranov vojne za Slovenijo je v decembru 2011 objavila  razpis za prireditelja 12. veteranskih ekipnih športnih iger. Na razpis se je v skladu z razpisnimi pogoji  ZVVS za prireditelja 12. veteranskih ekipnih športnih iger,  ki  bodo  9.junija 2012,  prijavilo  tudi Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj.  Za izvedbo 12. veteranskih ekipnih športnih iger v skladu  z razpisnimi pogoji, lahko OZVVS Šoštanj   zagotovi vso potrebno infrastrukturo, kakor tudi izvajalce za posamezne tekmovalne discipline (streljanje z zračno, puško serijske izvedbe, kegljanje, košarka (trojke), šah, vlečenje vrvi, orientacijski tek).

Veterani območnega  združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj pričakujejo, da jim bo  pri kandidaturi in organizaciji na  12.   športnih veteranskih ekipnih igrah uspelo in bilo izbrano za organizatorja športnih iger, saj veterani OZVVS Šoštanj želijo dokazati, da so kos tudi takšnim zahtevnim športnim projektom, kot je  izvedba največje športne letne prireditve, ki jo organizira Zveza veteranov vojne za Slovenijo v sodelovanju z veteranskim združenjem SEVER. 

pdf akti TEKMOVALNI BILTEN 12. veteranskih ekipnih iger ZVVS
word icon_small Vloga kandidature

 

Prispeval Urednik 17 Januar 2012

 

stran 21 od 24