Sporočilo
  • Ta spletna stran uporablja piškotke

    Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotke uporabljamo samo za anonimno uporabo podatkov o obisku strani, ne shranjujemo osebnih podatkov. S klikom na Sprejmi in nadaljuj se strinjate z uporabo piškotkov.

    Preberi več

    Direktiva EU o uporabi piškotkov

Spoštovane vojne veteranke in vojni veterani, združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo!

Od prvega dneva predsedovanja tej ugledni organizaciji in s tem vam vojnim veterankam in vojnim veteranom, sem ob vseh priložnostih poudarjal vrednote, kot so poštenost in pravičnost, tovarištvo, visoka stopnja samozavesti, spoštovanje zgodovine lastnega naroda ter pomen uporništva našega naroda. Spoštoval sem in spoštujem vsakega posameznika, ne glede na njegovo svetovno nazorsko,politično ali strankarsko opredelitev, saj so vsi vojni veterani dali svoj neprecenljivi prispevek naši osamosvojitvi. Zato je naša odločitev, sprejeta na glavnem zboru, da se bomo odločali in ravnali v skladu z vrednotami, kot sta poštenost in pravičnost in ne po ideološki ali celo strankarskih kriterijih, za organizacijo vojnih veteranov osamosvojitvene vojne edino pravilna.

Pričakoval sem, da bo naše delo sprejeto vsaj z minimalno korektnostjo tudi v sorodni domoljubni organizaciji, to je v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO). Moja pričakovanja se niso uresničila in predstavniki navedenega združenja so ob vseh priložnostih, še posebej v svojih nastopih na Odboru za obrambo DZ ter v svojem strankarskem mediju neprestano širili laži, obrekovali in populistično manipulirali s polresnicami. Na nobeno od teh laži nisem reagiral, ker ne želim širiti nestrpnosti, predvsem pa menim, da avtorji ne želijo kulturne in argumentirane komunikacije, zato niso vredni mojega odgovora. Z zadnjo takšno manipulacijo in lažjo pa so prestopili prag dostojnosti in tolerance, še posebej, ker je v njej sodeloval predsednik Odbora za obrambo DZ.

S trditvami o mojih zaslužkih v svojem strankarskem mediju so zapisali, da »upokojeni generalmajor Ladislav Lipič za svoje svetovanje prejema letno 19.800,00 evrov plačila«. To trditev je objavil tudi portal Pomurec.com in verjetno še kakšen medij v Sloveniji.

Vas, spoštovane vojne veteranke in vojni veterani, sem dolžan seznaniti z resnico o mojih »bajnih« zaslužkih, ki je po besedah predsednika Odbora za obrambo DZ povzročila eksistenčno krizo Slovenske vojske.

Ministrstvo za obrambo sem zaprosil za izpis vseh izplačil svetovanja. Z dopisom štev. 110-3/2017-2 z dne 10.01.2017 so na moje zaprosilo odgovorili, da sem v letu 2013 za svoje svetovanje prejel 3.930,00 EUR, za leto 2014 1.500,00 EUR, za leto 2015 1.410,00 EUR, za leto 2016 pa je bil moj prejemek 0 EUR.

Torej sem za obdobje štirih let prejel 6.840,00 EUR ter od navedenih poravnal vse obveznosti do države.

Odgovor na ostale trditve in laži, objavljene v Novi 24 TV so pripravili vsi trije podpredsedniki ZVVS ter poslali na navedeni medij ter tudi ostalim medijem v Sloveniji.

Informacija je namenjena vam, spoštovane vojne veteranke in vojni veterani predvsem iz razloga, da spoznate, da so takšne trditve in laži namenjene diskreditaciji mene kot posameznika ter s tem tudi naše organizacije ZVVS. Prav tako je sedaj jasno, s čim vse si posamezniki gradijo svojo svetlo politično prihodnost ter všečnost svojemu vodji. Upam, da bo opis takšnega početja v pomoč tudi tistim našim članom in vsem, ki še vedno slepo verjamejo vsemu, kar prihaja iz ust »edinih osamosvojiteljev« naše domovine, Republike Slovenije.

Veteranski pozdrav!

 

Ladislav Lipič

predsednik ZVVS

doc small Pismo Nova 24 TV.doc

 

31 Januar 2017Veterani Šoštanja na zboru pri veteranih iz Šmarji pri Jelšah

Zadnji petek v mesecu januarju sta se predsednik OZVVS Šoštanj Leon stropnik ter član predsedstva Klemen Miklavžina udeležila zbora OZVVS Šmarje pri Jelšah kateri je potekal v telovadnici osnovne šole Pristava pri Mestinju. Na zboru se je zbralo veliko število veterank in veteranov OZVVS Šmarje pri Jelšah ter kar nekaj gostov. Uvodoma je vse pozdravil predsednik Vladislav Amič in jim zaželel prijetno počutje med njimi. Na koncu uradnega dela so podelili najzaslužnejšim članom tudi priznanja za njihovo požrtvovalno delo v organizaciji.

Dogodkov, ki jih organizira OZVVS Šmarje pri Jelšah se vedno radi udeležimo, saj nas je ta veteranska organizacija vedno močno podpirala pri naših prizadevanjih, da organiziramo lastno veteransko organizacijo. Po uradnem delu je sledila pogostitev in prijeten klepet med veterani.

Želimo si še naprej tako dobrega in prijateljskega sodelovanja.

 

Leon Stropnik

20170127 175255 20170127 183047 20170127 183402

DSC00770 DSC00794 DSC00802

DSC00803 DSC00807

31 Januar 2017Spoštovani člani in članice, vojni veterani in veteranke OZVVS Šoštanj!

leto-2016

 

Leto, ki se končuje, je bilo za veteranke in veterane OZVVS Šoštanj zelo uspešno, zato bi se vsem članicam in članom, vojnim veterankam in veteranom šoštanjskega veteranskega združenja radi zahvalili za opravljeno delo in za dosedanje dobro sodelovanje. Želimo si, da bi se s skupnim prizadevanjem za razvoj stanovske veteranske organizacije tudi v novem letu 2017 veselili novih uspehov. Vsako prihajajoče leto je leto, ki nam lahko izpolni vsa pričakovanja. Naj bo leto 2017 polno izpolnjenih želja! Predsedstvo OZVVS Šoštanj vsem veterankam in veteranom ter občankam in občanom Šaleške doline želi za, dan samostojnosti in enotnosti, božič ter za novo leto 2017 veliko osebnega zadovoljstva, delovnih uspehov, veliko skupnih doživetij, ter sreče in notranjega miru.

Predsedstvo OZVVS Šoštanj

 

22 December 20164. prednovoletno srečanje družin MSNZ ter predsedstva OZVVS Šoštanj z županom občine Šoštanj

V restavraciji Termoelektrarne v Šoštanju, so tretji ponedeljek v decembru oživeli spomini na čas slovenskega osamosvajanja. To je spomin na čas, ko so iz skladišč teritorialne obrambe, policije in manevrskih struktur odpeljali orožje na tajne lokacije, na domove 6 družin na območju občine Šoštanj, ki so sodelovale v projektu »Tajna skladišča 1990 – 1991«, in so varovale in skrivale poleg orožja in  streliva takratne Teritorialne obrambe tudi prebegli helikopter JLA Gazela.

Letos je minilo 25 let od osamosvojitvene vojne za Slovenijo ter 26 let od odločitve takratnega Občinskega Štaba TO Velenje, da se oborožitev in strelivo, ki je bilo skladiščeno v skladišču takratnega Občinskega štaba TO, zaradi varnosti dispenzira tudi v tajna skladišča na območju Šoštanja. Posamezniki in posamezne družine  so tako na neuradnih tajnih lokacijah v času od 05.10.1990 do 18.7.1991 hranili in varovali večje količine orožja in streliva. Pomembno in častno vlogo je pri tem imelo šest družin iz območja sedanje občine Šoštanj in sicer družina Mazej iz Belih Vod (po domače Melh), družina Sovič (po domače Krištan) iz Raven pri Šoštanju in družina Juvan (po domače Žohar) iz Zavodenj kateri so skrivali orožje in streljivo takratne TO. Družini Rezoničnik (po domače Leskovšek) iz Belih Vod in družina Juvan (po domače Žohar iz Zavodenj, pa so čuvali tudi prebegli helikopter JLA Gazela na stran TO, ki je bil preimenovan v TO-001 Velenje.  Pri družini Vidic iz Šoštanja in družini Toplišek iz Raven pa je bilo v letih 1990 in 1991 tajno skladišče  orožja Postaje  milice Velenje. V spomin na te dogodke je občina Šoštanj in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj skupaj z družinami, ki so prejele častni naziv »Slovenska družina« organizirala

4. srečanje družin MSNZ, ki so sodelovali v projektu »Tajna skladišča 1990-1991«.

Družine, ki so prostovoljno  sprejele in varovale to orožje, so bile  vredne zaupanja, kot so  danes  vredne priznanja, izraza hvaležnosti in zahvale, za takratni pogum. Vsi, ki so pripravljali projekt zbiranja in tajnega skladiščenja orožja so vedeli kakšne so lahko posledice tega dejanja. Ta dogodek je bil sestavni del dejavnosti priprav na prihajajočo vojno, ki se je začela po devetih mesecih 26. 06. 1991. Ni treba posebej poudarjati, da je bila sprejeta obveznost in skrb za čuvanje tako velikih količin streliva, orožja ter prebeglega helikopterja za družine izredno nevarno in tvegano dejanje, kjer so pokazali veliko hrabrost in pripadnost osamosvojitvenim težnjam slovenskega naroda, pri tem dejanju pa izpostavili  svoja življenja za samostojno Slovenijo. 

Na ponedeljkovem srečanju družin MSNZ ter predsedstva OZVVS Šoštanj se je župan Darko Menih prisotnim v svojem nagovoru zahvalil za opravljeno zahtevno in herojsko nalogo in jim v spomin podaril zgibanko našega občana pletarja Ivana Verbnika. Z predsednikom organizacije Leonom Stropnikom pa sta obljubila, da bodo ta srečanja tradicionalna vsako leto.

Po uradnem delu je sledilo prijetno družabno srečanje in obujanje spominov na čas osamosvajanja.

Leon Stropnik

20161219 163702 20161219 150820 20161219 150840

20161219 153831 20161219 153907 20161219 153915

20161219 153923

19 December 20164. Domoljubni izlet članov OZVVS Šoštanj

OZVVS Šoštanj je tudi letos za svoje člane organizirala potepanje po prelepi Sloveniji. Naš cilj je obiskati čim več slovenskih krajev, v katerih je vojna za Slovenijo v letu 1991 pustila poseben pečat, zato smo tokrat obiskali obmejno območje Ormoža z okolico. V Prlekijo smo se odpravili v soboto, 12. novembra 2016. V ne preveč vzpodbudnem vremenu se nas je 42 udeležencev z avtobusom odpravilo prosti Ptuju in od tam naprej do našega prvega cilja – Ormož. Tu sta se nam pridružila dva člana OZVVS Ormož, ki sta nas gostoljubno vodila skozi kraje in zanimivosti. Opisala sta nam pestro in nevarno dogajanje med vojno za Slovenijo. Ker Ormož leži ob slovensko-hrvaški meji, so se v času vojne znašli v »prvi bojni črti« ter uspešno in iznajdljivo vojakom in oklepni enoti takratne JLA preprečili dostop na slovensko ozemlje. Prvi del izleta smo zaključili na degustaciji mladega vina v Vinski kleti Ormož. Po degustaciji nam je v prostorih društva predsednik OZVVS Ormož Miran Fišer podrobneje predstavil dogodke med vojno za Slovenijo ter delovanje društva.

Pot nas je naprej vodila do Miklavža pri Ormožu, kjer smo si ogledali gasilski muzej z največjo zbirko motornih brizgaln na Štajerskem in množico arhivskega gradiva, povezanega z zgodovino organiziranega gasilstva v kraju. Izčrpno predstavitev nam je pripravil Mirko Fekonja, skrbnik muzeja. Po ogledu smo se odpravili v Gomilo pri Kogu, obmejno naselje, kjer so v času vojne ravno tako potekale mnoge braniteljske aktivnosti. Tam smo v čast udeležencem vojne ter v spomin na dogodke položili venec na spominsko obeležje.

Čeprav nas je do popoldneva spremljalo hladno, vetrovno in deževno vreme, smo se dobre volje in polni novih vtisov vračali proti domu. Z željo, da se naslednje leto zopet podamo na nov, zanimiv izlet po slovenskih krajih.


Alenka Slatnar


icon google_plus_svGalerija slik 4. domoljubni izlet v Ormož


IMG 7033 IMG 7046 IMG 7056

IMG 7062 IMG 7122 IMG 7146

IMG 7151 IMG 7155 IMG 7161

18 November 2016Šoštanjski veterani obeležili slovesnosti ob dnevu spomina na mrtve

31. oktobra 2016 so se  člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj ob Dnevu spomina na mrtve s polaganjem cvetja in sveč pri spomeniku »Braniteljem slovenske samostojnosti« v Kajuhovem parku v Šoštanju ter parku pred domu veteranov v Belih Vodah spomnili vseh žrtev osamosvojitvene vojne iz leta 1991. V delegaciji so cvetje in sveče položili predsednik OZVVS Šoštanj Leon Stropnik, Stanislav Rajšter, Ivan Juvan, Martin Štrigl, Alojz Konovšek, Milan Fras, Lidija Stropnik, Ivan Tajnik, Roman Dreu in Oto Praznik. Poklon je bil simbolni poklon vsem mrtvim  veteranov vojne za Slovenijo iz leta 1991. V nadaljevanju dneva  so obiskali tudi grobove vseh umrlih članov OZVVS Šoštanj  in se jih spomnili s prižiganjem sveč in častnim pozdravom.

Leon Stropnik

20161031 130631_HDR 20161031 130643 20161031 131038_HDR

20161031 133343 20161031 143044 20161031 152603_HDR 

20161031 160837 20161031 161115 20161031 161412

02 November 2016Otvoritev spominskega obeležja braniteljem slovenske samostojnosti v Belih Vodah

Slovesnost ob odkritju spomenika – tetraedra, braniteljem Slovenske samostojnosti v Belih Vodah, je potekala v soboto 22. oktobra 2016. Udeležili so se je Ladislav Lipič generalmajor, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo major Zdenko Terpin, predsednik pokrajinskega odbora Zahodno štajerske pokrajine, polkovnik Andrej Kocbek, poveljnik prve generacije vojakov 710. učnega centa Pekre iz leta 1991, Dejan Potočnik predsednik policijskega veteranskega društva Sever, odbor Velenje, David Ozebek predsednik društva veteranov Pekre-Ig 1991, predstavniki zveze veteranov vojne za Slovenijo, praporščaki in predstavniki območnih združenj zahodno štajerske pokrajine, pripadniki gardne enote general štaba slovenske vojske, predstavnica 20. polka iz Celja, številni domačini ter nekdanji pripadniki 89. območnega štaba TO Velenje. Slovesnosti se je udeležil tudi župan Občine Šoštanj Darko Menih, ki že šest let aktivno podpira območno združenje veteranov Šoštanj. V pozdravnem govoru je še posebej poudaril delo in voljo članov tega združenja in njihovega predsednika Leona Stropnika, kot nosilca dogodka.

Odkritje spomenika – tetraedra je sovpadalo s 25- letnico osamosvojitvene vojne in časom, ko je 25.oktobra zadnji vojak JLA zapustil Slovenijo.

V Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, so ponosni na aktivno vlogo, ki so jo člani veteranske organizacije odigrali na območju Šaleške, Zgornje savinjsko - Zadrečke in Koroške regije. Poleg tega, da takratna TO ni predala orožja JLA, je bilo med prednostnimi akcijami skrivanje prvega helikopterja Slovenske vojske, ki je dne 28.06.1991 prebegnil iz JLA.

Helikopter je na Smrekovcu varovala enota 133. voda TO KS Bele Vode. Čez štiri dni je bil helikopter prestavljen v Bele Vode nad Šoštanjem, ter nato do konca vojne v Zavodnje.

Glede na to, da je bilo med vojno za Slovenijo v Belih Vodah kar nekaj braniteljev samostojnosti in da je v podružnični šoli bila nameščena prva generacija vojakov takratne teritorialne obrambe RS iz Peker, se je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v soglasju z Občino Šoštanj odločilo postavili tetraeder v parku ob nekdanji podružnični osnovni šoli, ki jo člani združenja uporabljajo tudi kot dom veteranov. Tetraeder je posebnost med podobnimi obeležji.

Osrednji govornik na slovesnosti je bil generalmajor Ladislav Lipič, ki je na kratko obnovil dogodke izpred četrt stoletja in čestital članom združenja k drži in aktivnostim v spomin minule vojne. Zbrane je v imenu takratnega vodja 710 UC Pekre nagovoril polkovnik Andrej Kocbek, ki se še sedaj spominja dejanj in volje domačinov in pripadnikov TO na območju Belih Vod. Postavitev spomenika na tem območju je pozdravil kot opomin, da je domovina samo ena.

V kulturnem programu so sodelovali pevci moškega pevskega zbora iz Raven ter otroci iz domačih Belih vod. Z druženjem v prostorih bivše podružnične šole Bele Vode pa so zaokrožili grenke, a tudi srečne spomine na čas izpred 25. let, ko smo bili Slovenci enotni, kot nikoli prej.

Milojka B. Komprej

DIG 9337 DIG 9343 DIG 9348

DIG 9350 DIG 9386 DSC07843

DSC07858 IMG 6883 IMG 6892

 

icon google_plus_sv Galerija slik iz otvoritve spominskega obeležja v Belih Vodah

29 Oktober 2016Posvet predsednikov in sekretarjev OZVVS v Lenartu

Posvet predsednikov in sekretarjev OZVVS je tokrat potekal v prostorih PGD Lenart, na katerem so se zbrali predstavniki iz 45 območnih združenj.
V samem uvodu sta prisotne pozdravila župan občine Lenart mag. Janez Kramberger in predsednik ZVVS Ladislav Lipič.
Tema pogovora je bila vloga in pomen vojnih veteranov v prihodnosti oz. kakšno organizacijo želimo veterani v prihodnosti kot tudi podrobnejše informacije vezane na pripravo sprememb in dopolnitev Zakona o vojnih veteranih in katere pravice bodo s 1.1.2017 vrnjene vsem, ki imajo status veterana. Beseda je tekla tudi o Pravilniku o financiranju dejavnosti zvez in društev, ki je bil pilotni projekt kot tudi o težavah, s katerimi smo se srečevali pri pripravi vlog za sofinanciranje dejavnosti OZVVS. Na splošno je prevladovalo mnenje, da je sedanji koncept pravilnika zastavljen dobro.
V nadaljevanju smo se seznanili z bližajočimi dogodki ob Dnevu suverenosti in Dnevu spomina na mrtve.
Srečanje je potekalo v prijetnem in odprtem vzdušju, kar je bilo mogoče razbrati tudi z obrazov vseh udeležencev posveta.
ZVVS

20161021 135619 20161021 135652 20161021 133524

20161021 133429 20161021 135704

27 Oktober 2016Spoštovane vojne veteranke in veterani vojne za Slovenijo !

V mesecu oktobru 1991,natančneje 25.oktobra 1991 je ob 23.45 uri slovensko ozemlje zapustil zadnji vojak jugoslovanske armade,takrat že nam tuje vojaške sile. Slovenija je ostala sama s svojimi obrambnimi in varnostnimi silami,s Teritorialno obrambo in Milico. Na ta dan je Slovenija postala suverena država,na katero smo bili in smo ponosni še danes. V mesecih, ki so sledili, je naša država postala mednarodno priznana članica družine evropskih narodov ter polnopravna članica Organizacije združenih narodov. Uresničile so se želje naših prednikov,da bodo nekoč sami ali pa vsaj njihovi potomci živeli v svoji lastni in suvereni državi. Prav izraz »suverenost« in »suvereni« so poudarjali številni pomembni predstavniki Slovenije v svojih nastopih ob državnih in drugih praznikih tako doma kot tudi v mednarodnih organizacijah in združenjih,katerih polnopravna članica je postala tudi naša država.

V tem zgodovinskem procesu smo,spoštovane vojne veteranke in vojni veterani vojne za Slovenijo imeli pomembno vlogo. Z orožjem v roki smo se uprli takrat eni najmočnejših armad takratne Evrope,brez razmišljanja in brez preračunljivosti ter obranili slovenski narod in slovensko državo!

Ob državnem prazniku Dnevu suverenosti prejmite čestitke in zahvalo za izborjeno suverenost Republike Slovenije,naše domovine!

Naj ne bo nikoli pozabljeno!

 

Ladislav LIPIČ

Predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo

25 Oktober 2016Otvoritev spominskega obeležja tetraeder v parku pred domom veteranov v Belih Vodah

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

Občina Šoštanj 

društvo vojnih veteranov Pekre - Ig 1991

Vas v okviru praznovanja 25. obletnice slovenske samostojnosti 

vljudno vabijo

na odkritje spominskega obeležja BRANITELJEM SLOVENSKE SAMOSTOJNOSTI 1991 na območju občine Šoštanj

v parku pred domom veteranov v Belih Vodah

ki bo v soboto 22.10. 2016 ob 15.00 uri. 

Slavnostni govornik ob odkritju spominskega obeležja bo predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič

Vljudno vabljeni!


Leon Stropnik l.r.                  Darko Menih l.r.      David Ozebek l.r.

predsednik                                      Župan                    Predsednik

Območno združenje veteranov    Občina Šoštanj    Društvo vojnih veteranov

vojne za Slovenijo Šoštanj                                          Pekre - Ig 1991

20160507 095423 20160516 094417 20160517 111010

20160718 100752 20160720 111815 20160720 111823

20160907 182027 20160908 102609 20161001 094941

pdf button Vabilo odkritje tetraedra v parku pred domom veteranov v Belih Vodah.pdf

10 Oktober 2016Šoštanjski veterani na XIV. memorialu Jožeta Evina Prislana v streljanju z MK puško.

V soboto 08. oktobra 2016 je na strelišču strelskega društva Dolič potekal že XIV. memorial Jožeta Ervina Prislana. Veterani vojne za Slovenijo so se pomerili v streljanju z malokalibrsko puško na 50 metrov. Strelsko tekmovanje je posvečeno v spomin na legendarnega poveljnika Teritorialne obrambe, ki je dolgo vodil takratno vojaško organizacijo v letih našega osamosvajanja in vzpostavljanja naše države Slovenije.

Strelska tekma v Doliču ima tekmovalen in družaben značaj. V tekmovalnem duhu se preizkusijo najboljši strelci veterani, časniki obenem pa je tekma tudi priložnost, da se srečajo prijatelji iz vse Slovenije.

Tekmovanje organizira že štirinajsto leto OZVVS Velenje ter OZSČ Velenje za tekmovalni strelski del pa brezhibno poskrbi Strelsko društvo Dolič in njihov neumorni član Franc Oštir. Vsi udeleženci tekmovanja so se z minuto molka spomnili Jožeta Ervina Prislana ter vse veterane vojne za Slovenijo, ki jih ni več z nami.

Tekmovalo je enainštirideset posameznikov ter dvanajst ekip iz vse Slovenije. Med to dobro konkurenco smo se veterani iz OZZVS Šoštanj udeležili tekme z dvema ekipama. Ekipe so sestavljali Borovnik Robert, Franc Oštir, Robert Rutnik, Jože Čanč, Mirko Stane Glažar in Leon Stropnik Ekipno so osvojili peto in osmo mesto.

Rezultati ekipno: 1. OZVVS spodnja Savinska dolina s 517 krogi 2. OZVVS Kamnik s 511 krogi 3. OZVVS Celje s 510 krogi 5. OZVVS Šoštanj 1 s 486 krogi, 8. OZVVS Šoštanj 2 s 387 krogi. Rezultati posamezno: 1. Alojz Zagoričnik OZVVS Sp. Savinske doline s 176 krogi 2. Mladen Melanšek OZVVS Sp. Savinjske doline s 175 krogi 3. Zdravko Vrankar OZVVS Kamnik s 174 krogi.

Leon Stropnik

Memorial 022 20161008 105734 20161008 114506

20161008 122550 20161008 130254 20161008 122739
doc small Rezultati XIV. memoriala Jožeta Ervina Prislana v streljanju z MK puško.docx

10 Oktober 2016Strelci OZVVS Šoštanj na IV. memorialu Edija Mavriča – Savinjčana.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zgornjesavinjsko-Zadrečke doline (OZ VVS ZSZD) je v soboto, 17. septembra 2016, na strelišču v Gornjem Gradu organiziralo strelsko tekmovanje z malokalibrsko puško za IV. memorial Edija Mavriča – Savinjčana.

Strelci so se pomerili s serijsko malokalibrsko puško z odprtimi merki, sede, na razdalji 100 m, tarča MK 50 x 50, s prednjim naslonom. Tekmovanje je potekalo v ekipni in posamični konkurenci, nastopilo je 13 ekip in 46 strelcev.

V ekipnem delu tekmovanja je izmed 13-ih ekip (46 strelcev).

1. mesto dosegla ekipa: SDV Kamnik I (Uranič Renato, Vrankar Zdravko, Uranič Robert) z 276 krogi;

2. mesto je zasedla ekipa domačinov OZVVS ZSZD1 (Trogar Tomaž, Bezovšek Peter, Poličnik Ivko) z 267 krogi;

3. mesto je zasedla ekipa OZVVS Grosuplje (Francelj Anton, Gorjanc Jože, Štefančič Aleš) z 250 krogi;

Ekipa OZVVS Šoštanj I je zasedla 4. mesto z 263 krogi.

Ekipa OZVVS Šoštanj II je zasedla 8. mesto z 243 krogi.

V kategoriji posamično je tekmovalo 46 strelcev, kjer je 1. mesto zasedel član Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo ZSZD Peter Bezovšek z 96 krogi, drugi je bil Milan Hrovat OZVVS Velenje z 95 krogi tretji pa je bil Aleš Štefančič OZVVS Grosuplje z 95 krogi.

Prehodni pokal za memorial Edija Mavriča – Savinjčana bo do naslednjega leta krasil prostore OZ VVS Kamnik.

Pokale im medalje sta podelila župan Občine Gornji Grad Stanko Ogradi in predsednik OZ VVS ZSZD Maks Slatinšek.

Ostali rezultati iz tekmovanja so razvidni v prilogi.

Leon Stropnik

20160917 125729 20160917 113318 20160917 125225

20160917 131941  20160917 1324234EMS-posamezno

4EMS-ekipno

doc small Rezultati IV. memoriala OZVVS Mozirje.docx

22 September 2016Strelci OZVVS Šoštanj na 3. odprtem strelskem tekmovanju ob prazniku občine Grosuplje.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje je v nedeljo, 11. septembra 2016, ob pomoči sponzorjev organiziralo 3. Odprto strelsko tekmovanje ob prazniku Občine Grosuplje v streljanju z MK puško, ekipno in posamezno. Tekmovanje je potekalo na strelišču SD Sonja Vesel v Ivančni gorici.

V ekipnem delu tekmovanja je izmed 14-ih ekip (42 strelcev) 1. mesto dosegla ekipa SDV Kamnik I z 257 krogi;

2. mesto je zasedla ekipa domačinov OZVVS Grosuplje z 253 krogi;

3. mesto je zasedla ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Trebnje z 250 krogi.

Ekipa OZVVS Šoštanj I je zasedla 4. mesto z 249 krogi.

Ekipa OZVVS Šoštanj II je zasedla 11. mesto z 181 krogi.

V kategoriji posamično je tekmovalo 28 strelcev, kjer je 1. mesto zasedel član Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik Zdravko Vrankar z 91 krogi in 5 deseticami, drugi je bil Aleš Štefančič OZVVS Grosuplje z 90 krogi in 3 deseticami, tretji pa je bil Renato Uranič SDV Kamnik z 89 krogi.

Ostali rezultati iz tekmovanja so razvidni v prilogi.

Leon Stropnik

20160911 134503 20160911 134410 20160911 092114

20160911 114035 20160911 114407 20160911 125747

20160911 125820 20160911 125901 20160911 143907

exlogo Rezultati tekme EKIPNO Ivančna Gorica 11. 9. 2016.xls

exlogo Rezultati tekme POSAMEZNO Ivančna Gorica 11. 9. 2016.xls


13 September 2016stran 6 od 28